Πόσα βήματα πρέπει να κάνεις την ημέρα, σύμφωνα με έναν καρδιολόγο

Αν σου αρέσει αυτή η μορφή άσκησης ή αν απλά δεν έχει χρόνο για κάτι παραπάνω, αυτό το άρθρο θα σου ανοίξει τα μάτια.

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη ELLE Team
ELLE Team 11 Ιαν. 22
Πόσα βήματα πρέπει να κάνεις την ημέρα, σύμφωνα με έναν καρδιολόγο

Το να παρακολουθείς πόσα βήματα κάνεις την ημέρα είναι ένας εύχρηστος τρόπος για να παρακολουθείς εάν ήσουν ενεργή ή όχι την ημέρα που πέρασε. Όμως, ίσως είναι καιρός να μην είσαι τόσο αυστηρή με τον εαυτό σου όταν πρόκειται να εξετάσεις το πλήθος των βημάτων που έκανες. Όχι, δεν εννοούμε να πετάξεις εντελώς τον μετρητή βημάτων, αλλά σύμφωνα με τον Michael Weinrauch, MD, τον Πρόεδρο Καρδιολογίας στο Ιατρικό Κέντρο Overlook στο Summit, δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Αυτό που είναι πιο σημαντικό από τον αριθμό είναι η ίδια η κίνηση.

«Υπάρχει αυτός ο μαγικός αριθμός που ακούμε πάντα ως στόχος, τα 10.000 βήματα την ημέρα και αυτός είναι ένας καλός στόχος είναι η αλήθεια», λέει ο Δρ Weinrauch. Αλλά δεν είναι το πρώτο πράγμα που λαμβάνει υπόψη του με κάθε ασθενή.

βήματα

Πρώτον, συνιστά στους ασθενείς να κάνουν μια εβδομάδα περίπου με τον νέο μετρητή βημάτων τους για να αποκτήσουν μια αίσθηση του σημερινού επιπέδου φυσικής τους κατάστασης. «Πέρασε την πρώτη εβδομάδα μαθαίνοντας ποια είναι τα βήματά σου, ώστε να έχεις μια βασική γραμμή. Εάν είσαι ήδη πολύ δραστήριος άνθρωπος, 10.000 βήματα μπορεί να είναι κάτι παραπάνω από εφικτά», λέει. «Αλλά αν η καταμέτρηση βημάτων προορίζεται να βοηθήσει στη βελτίωση της φυσικής σου κατάστασης ή στον έλεγχο της, μπορεί να είναι λίγο ακατόρθωτο να ξεκινήσεις με έναν τόσο υψηλό στόχο». Θα πρέπει να υπολογίσεις τι πλήθος βημάτων μπορείς να επιτύχεις κάθε μέρα με συνέπεια και αυτό είναι το σημείο εκκίνησης σου.

Αφού ορίσεις αυτή τη βασική γραμμή, ξεκίνησε με το να θέσεις ως στόχο να κάνεις με συνέπεια επιπλέον 1.000 βήματα. Στη συνέχεια, πρόσθεσε 2.000 ακόμη και ούτω καθεξής. «Είναι τόσο εξατομικευμένο πράγμα και εξαρτάται πραγματικά από το άτομο», εξηγεί. Αντί να εστιάζει στον συνολικό στόχο των βημάτων, ο Δρ Weinrauch θα προτιμούσε να βλέπει τους ασθενείς του να προσπαθούν να κάνουν τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας περπάτημα με γρήγορο ρυθμό για 30 ή 45 λεπτά. Περιγράφει το γρήγορο περπάτημα ως μία μέτρια προσπάθεια που αλλάζει τον ρυθμό της αναπνοής σου, αλλά εξακολουθείς να είσαι σε θέση να συνεχίσεις μια συνομιλία.

βήματα

Μήπως αντ’αυτού ψάχνεις για χιλιομετρικό στόχο; Ξανασκέψου το. Ο Δρ Weinrauch λέει ότι είναι πιο σημαντικό να εστιάσεις στον χρόνο που κινείσαι ενεργά κάθε μέρα. «Στην αρχή, μπορεί να είσαι σε θέση να περπατήσεις 1,5 χλμ σε 30 λεπτά και αυτό είναι εντάξει», λέει. «Για τον μέσο άνθρωπο, 1,5 χλμ σε 20 λεπτά είναι ένας καλός ρυθμός που πρέπει να κρατήσει».

Ωστόσο, στο τέλος της ημέρας, εάν ο μετρητής βημάτων σε κρατά σε κίνηση και αποτελεί κίνητρο για εσένα, ο Δρ Weinrauch λέει να το συνεχίσεις. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη από το John Hopkins Medicine διαπίστωσε ότι η συνεπής χρήση ιχνηλατών φυσικής κατάστασης μπορεί να αυξήσει τα βήματα που γίνονται ανά ημέρα κατά περισσότερο από 1,5 χλμ. «Αν το ρολόι σε βοηθάει να φτάσεις εκεί, το ρολόι είναι χρήσιμο», λέει. Απλώς μην προσπαθείς απεγνωσμένα να φτάσεις το ορόσημο των 10.000 βημάτων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

 

 

 

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: