6 στάσεις yoga για να ξεκινάς την ημέρα σου (και την εβδομάδα σου) γεμάτη ενέργεια

Βάλε αυτές τις διατάσεις yoga στην πρωινή σου ρουτίνα και θα είσαι έτοιμη να αντιμετωπίσεις ακόμα και την πιο απαιτητική ημέρα.

Elle 19 Σεπ. 22
6 στάσεις yoga για να ξεκινάς την ημέρα σου (και την εβδομάδα σου) γεμάτη ενέργεια

Σήκωσε το χέρι σου αν ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που πατάνε δύο ή και τρεις φορές το snooze και μετά τρέχουν σαν τους τρελούς στο σπίτι σε μία προσπάθεια να ετοιμαστούν. Η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν είναι το πιο χαλαρωτικό ξεκίνημα για την ημέρα σου. Ξεκινώντας όμως τη μέρα σου με πρωινές ασκήσεις yoga θα σε βοηθήσει να αισθανθείς χαλαρή και πιο εναρμονισμένη με το σώμα και το μυαλό σου και θα είσαι έτοιμη να αντιμετωπίσεις τον κόσμο.

Crescent pose

Από μία γονατιστή θέση, με το δεξί πόδι προς τα εμπρός, άπλωσε τα χέρια σου ευθεία προς τα πάνω, ώστε οι δικέφαλοι να ακουμπούν στα αυτιά. Βεβαιώσου ότι το πίσω δάχτυλο του ποδιού σου ακουμπά στο έδαφος και τέντωσε τα χέρια σου όσο πιο δυνατά μπορείς. Λύγισε την πλάτη σου ελαφρώς προς τα πίσω, καθώς σπρώχνεις τους γοφούς σου προς τα εμπρός και ανοίγεις το στήθος σου.

Half split

Από τη στάση Crescent, ισιώστε το μπροστινό σου πόδι και σπρώξε τους γοφούς σου πίσω. Γύρε προς τα εμπρός τον κορμό σου και τοποθέτησε τα χέρια σου εκατέτωθεν του μπροστινού ποδιού σου.

Half split twist

Από τη στάση Crescent, ίσιωσε το μπροστινό σου πόδι και σπρώξε τους γοφούς σου πίσω. Γύρε προς τα εμπρός τον κορμό σου, τοποθέτησε το αριστερό σου χέρι στο πάτωμα και άπλωσε το δεξί σου χέρι προς την οροφή, στρίβοντας προς τα δεξιά.

yoga

Basic twist

Από τη στάση Crescent, σήκωσε το πίσω πόδι σου. Τοποθέτησε το αριστερό σου χέρι στο πάτωμα, στα αριστερά του δεξιού σου ποδιού. Εξέπνευσε και άπλωσε το δεξί σου χέρι προς την οροφή, στρίβοντας προς τα δεξιά.

Straight leg lunge

Από τη στάση Crescent, πάτησε καλά στο έδαφος μα τα δάχτυλα των ποδιών και ίσιωσε και τα δύο πόδια. Σήκωσε τους γοφούς και σκύψε προς τα εμπρός. Τοποθέτησε τα χέρια σου ένα σε κάθε πλευρά του μπροστινού ποδιού σου.

Standing split

Από τη στάση Crescent, τέντωσε το μπροστινό πόδι, σκύψε προς τα εμπρός και τοποθέτησε τις άκρες των δαχτύλων των χεριών σου ελαφρώς μπροστά από το δεξί σου πόδι. Σήκωσε το πίσω πόδι προς την οροφή, λυγίζοντας ελαφρώς το άλλο πόδι.

Καλό είναι να ολοκληρώσεις αυτές τις ασκήσεις με λίγα λεπτά διαλογισμού. Κι αν θέλεις να μεγιστοποιήσεις τα αποτελέσματα οι ειδικοί προτείνουν να κάνεις τις ίδιες ασκήσεις την ίδια ώρα κάθε μέρα, δημιουργώντας μία ρουτίνα για τον οργανισμό σου.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT