Αυτό το πρωινό έχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι και μόλις 5 συστατικά. Ό,τι καλύτερο για την τελευταία μέρα του χρόνου

Ο ιδανικός τρόπος για να ξεκινήσεις δυναμικά την ημέρα σου.

Elle 31 Δεκ. 21
Αυτό το πρωινό έχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι και μόλις 5 συστατικά. Ό,τι καλύτερο για την τελευταία μέρα του χρόνου
Cover photo: @mycolourfulappetite

Το να κρατάς το πρωινό σου απλό συνήθως διασφαλίζει ότι θα ξεκινήσεις την ημέρα σου με ένα υγιεινό γεύμα. Ωστόσο υπάρχουν δύο στρατόπεδα στα οποία εμπίπτουν τα εύκολα πρωινά: εκείνα που μπορούμε να προετοιμάσουμε εκ των προτέρων και εκείνα που πρέπει να φτιάξουμε τελευταία στιγμή καθώς περιέχουν λίγα αλλά σημαντικά συστατικά.

Το τοστ γλυκοπατάτας ανήκει στα τελευταία. Με πέντε μόνο υλικά, δεν χρειάζεται πολύς χρόνο για να το παρασκευάσεις. Στην πραγματικότητα, το μόνο χρονοβόρο βήμα είναι το ποσάρισμα του αυγού. Και ενώ αυτή η παραλλαγή του απαιτεί ένα λεμονάτο άλειμμα ταχινιού και αντίδια που συνδυάζονται άψογα με το αυγό ποσέ, μπορείς επίσης να συνδυάσεις τη βάση γλυκοπατάτας με άλλες αγαπημένες σου επικαλύψεις, όπως αβοκάντο ή κόκκινης πιπεριάς.

Οι γλυκοπατάτες από μόνες τους είναι εξαιρετικά θρεπτικές. Είναι μια πηγή διαφόρων θρεπτικών συστατικών, όπως βιταμίνη Α, βιταμίνη C, μαγγάνιο, βιταμίνη Β6, μαγνήσιο και κάλιο. Το αυγό θα σου δώσει την πρωτεΐνη που χρειάζεσαι, το ταχίνι τα υγιή λίπη και αν προσθέσεις κι ένα φυλλώδες πράσινο, όπως τα αντίδια, θα έχεις ένα καλά ισορροπημένο πρωινό που θα λειτουργούσε το ίδιο καλά και για μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο. Πάμε να δούμε την συνταγή!

Τοστ γλυκοπατάτας

3 έως 6 μερίδες

Υλικά

1½ κιλό γλυκοπατάτες

1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

2 κουταλιές της σούπας ταχίνι

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher

4 φλιτζάνια αντίδια

6 μεγάλα αυγά

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κότε ένα λεπτό κομμάτι από τη μια μακριά πλευρά της γλυκοπατάτας για να δημιουργήσεις μια επίπεδη επιφάνεια. Τοποθέτησε την επίπεδη επιφάνεια πάνω στο ξύλο κοπής και κόψε τις γλυκοπατάτες κατά μήκος σε 6 ίσες φέτες, με περίπου 0,5 εκ πάχος.
  • Δουλεύοντας με 2 κάθε φορά, τοποθέτησε τις φέτες σε μια τοστιέρα στη μέγιστη θερμοκρασία. Όταν σκάσουν, αναποδογύρισε τες και ψήσε ξανά. Αναποδογύρισε τες άλλη μια φορά και φρυγάνισε τες μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Μετάφερε τες σε σχάρα να κρυώσουν ενώ φρυγανίζεις τις υπόλοιπες. Εναλλακτικά, οι φρυγανιές μπορούν να ψηθούν σε φούρνο απευθείας στη σχάρα στους 180°C για περίπου 15 λεπτά, αναποδογυρίζοντας τες μία φορά περίπου στα μισά του χρόνου.
  • Εν τω μεταξύ, σε ένα μέτριο μπολ χτύπησε μαζί το χυμό λεμονιού, το ταχίνι, το αλάτι και 2 κουταλιές της σούπας νερό. Πρόσθεσε τα αντίδια και ανακάτεψε μέχρι να επικαλυφθούν και άφησε το μείγμα στην άκρη.
  • Βάλε ένα μεγάλο τηγάνι με 2,5 εκ νερό να βράσει σε δυνατή φωτιά. Δουλεύοντας με ένα κάθε φορά, σπάσε ένα αυγό σε ένα μικρό μπολ. Χαμήλωσε το χείλος του μπολ στο τηγάνι με το βραστό νερό και ρίξε απαλά το αυγό μέσα. Επανάλαβε με τα υπόλοιπα 5 αυγά. Μαγείρεψε τα αυγά μέχρι να δέσουν τα ασπράδια, αλλά οι κρόκοι να είναι ακόμα μαλακοί, 2 με 4 λεπτά. Χρησιμοποίησε μια τρυπητή κουτάλα για να αφαιρέσεις τα αυγά σε μια χαρτοπετσέτα για να στραγγίξουν.
  • Τοποθέτησε 1 ή 2 γλυκοπατάτες σε κάθε πιάτο, μοίρασε τα αντίδια επάνω τους και βάλε ένα αυγό ποσέ πάνω από κάθε τοστ γλυκοπατάτας. Ολοκλήρωσε με λίγο τριμμένο μαύρο πιπέρι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT