Η μαγεία των brownies είναι ότι συνδυάζεις απλά βασικά υλικά που έχεις στο ντουλάπι, όπως αυγά, βούτυρο και αλεύρι με πλούσια σοκολάτα, τα ψήνεις και έχεις αμέσως ένα γλυκό απίστευτης νοστιμιάς. Κι ενώ λίγα πράγματα συγκρίνονται με ένα καλό brownie, οι θερμίδες αυτού του γλυκού μας κάνουν να έχουμε δεύετρες σκέψεις πριν το απολαύσουμε. Η συγκεκριμένη συνταγή όμως είναι έξτρα υγιεινή καθώς έχει ταχίνι και τραγανό καβουρδισμένο σουσάμι.
Tahini Chocolate Fudge Brownies
Φτιάχνει ένα δίσκο μεσαίου μεγέθους
Υλικά
200 γρ μαύρη σοκολάτα
200 γρ αλεύρι
200 γρ βούτυρο
150 γρ καστανή ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα βανίλιας
3 αυγά
1 πρέζα αλάτι
2-3 κουταλιές της σούπας ταχίνι
2-3 κουταλιές της σούπας σουσάμι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C και αλείφουμε ένα ταψί με λιωμένο βούτυρο.
- Λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και την βανίλια.
- Μόλις κρυώσει λίγο η σοκολάτα, ανακατεύουμε με το μείγμα των αυγών. Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και μια πρέζα αλάτι.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Περιχύνουμε με τις 2-3 κουταλιές της σούπας ταχίνι και τις ανακατεύουμε με το πάνω μέρος του μείγματος brownie. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 15 λεπτά.
- Τα brownies είναι καλύτερα όταν είναι μαλακά στο εσωτερικό, οπότε τα βγάζουμε πάντα πριν ψηφούν τελείως στο εσωτερικό. Εξάλλου, θα συνεχίσουν να μαγειρεύονται καθώς κρυώνουν.
- Μόλις κρυώσουν κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και απολαμβάνουμε.