Κυκλική προπόνηση: Ήρθε η ώρα να τη δοκιμάσεις κι εσύ!

Θες να δεις άμεσα αποτελέσματα στο σώμα σου;

Elle 30 Σεπ. 21
Κυκλική προπόνηση: Ήρθε η ώρα να τη δοκιμάσεις κι εσύ!

Βαρέθηκες το κλασικό και βαρετό πρόγραμμα γυμναστικής το οποίο δεν σε οδηγεί τελικά στα αποτελέσματα που θα ήθελες; Μία πολύ καλή λύση για να δεις γρήγορα διαφορά στο σώμα σου αυτόν τον χειμώνα, είναι η μέθοδος της κυκλικής προπόνησης. Εάν έχεις βαρεθεί λοιπόν τα ίδια και τα ίδια και δεν βλέπεις αποτέλεσμα στον καθρέπτη σου, ίσως είναι καιρός να δοκιμάσεις την κυκλική προπόνηση. Γιατί και θα σε βοηθήσει και να ξεκολλήσεις από τη ζυγαριά και να δεις τεράστιες διαφορές στο σώμα σου, αλλά και στις επιδόσεις σου.

Οι γυναίκες συνήθως παραπονιούνται ότι δεν βλέπουν αποτέλεσμα  στο σώμα τους, ενώ κάνουν για μεγάλο διάστημα άσκηση η οποία τις κάνει να μένουν στάσιμες σωματικά. Ο αδικαιολόγητος φόβος τους να μην αποκτήσουν ένα μυώδες και αντρικό σώμα είναι η κύρια αιτία για το ότι δεν έχουν τα αποτελέσματα που ονειρεύονται. Κάνοντας αποκλειστικά αερόβια άσκηση, ασκήσεις με απίστευτα χαμηλή ένταση, καθώς και ότι ακολουθούν το ίδιο πρόγραμμα γυμναστικής χωρίς να το αλλάζουν (γιατί απλά τις έχει βολέψει) είναι κάποιοι βασικοί λόγοι που δεν έχουν το αποτέλεσμα που θα ήθελαν.

Να σημειώσουμε ότι η αερόβια άσκηση, είναι απαραίτητη για όλους τους αθλητές. Συγκρίνοντας όμως μιας υψηλής εντάσεως γυμναστικής με μια αερόβια άσκηση σταθερού ρυθμού (μιλώντας πάντα για τον μέγιστο τρόπο καύσης λίπους) υπάρχει διαφορά. Εάν θες να τρέξεις καλύτερα και γρηγορότερα θα πρέπει να προπονηθείς διαλειμματικά ώστε να αποκτήσεις μεγαλύτερη αερόβια ικανότητα, καλύτερη μυϊκότητα και κατόπιν να αποκτήσεις μέγιστη καύση λίπους.

Το ίδιο ισχύει αν θες να κάψεις λιπώδες ιστό και να κερδίσεις μεγαλύτερη ενδυνάμωση. Για όλους αυτούς τους λόγους θα πρέπει να στραφείς στην κυκλική προπόνηση.

Διάβασε τι ακριβώς είναι η κυκλική προπόνηση στο bestofyou.gr.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: