Ο πιο εύκολος τρόπος να κάνεις lunges και να γυμνάσεις τον κορμό σου

Είναι φιλικά ακόμα και για αρχάριους.

Elle 08 Δεκ. 21
Ο πιο εύκολος τρόπος να κάνεις lunges και να γυμνάσεις τον κορμό σου

Ποιος δεν λατρεύει μια απλή άσκηση για τον κορμό που δεν χρειάζεται στρώμα ή εξοπλισμό; Ενώ τα crunches και η σανίδα είναι πολύ δυνατές ασκήσεις, τα lunges με ανύψωση του στήθους είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γυμνάσουμε τον κορμό μας γρήγορα και χωρίς να χρειαστεί να ξαπλώσουμε στο έδαφος. Δες μια πιο απλή εκδοχή της δημοφιλούς άσκησης από την πιστοποιημένη Pilates instructor, Helen PhelanAshley Graham: Κάνει Prenatal Yoga και μας υπενθυμίζει πως αυτή την εβδομάδα η γυμναστική πρέπει να γίνει προτεραιότητα.

Πώς να την κάνεις

  • Ξεκίνησε από μια θέση για lunge και σήκωσε το πίσω πόδι σου.
  • Σφίξε τον κορμό σου και διατηρώντας τη σπονδυλική σου στήλη ίσια, γύρε το στήθος σου προς τα εμπρός και χαμήλωσε αργά μέχρι ο κορμός σου να είναι σχεδόν παράλληλος με το έδαφος.
  • Με έλεγχο, σήκω και πάρε ξανά την αρχική σου θέση.
  • Ολοκλήρωσε 3 έως 5 επαναλήψεις και επανέλαβε από την αντίθετη πλευρά.

lunges

Tips και τροποποιήσεις

  • Για να κάνεις αυτήν την άσκηση λίγο πιο εύκολη μπορείς να την εκτελέσεις από μια low lunge posotion και όχι από όρθια θέση.
  • Για να κάνεις αυτή την άσκηση λίγο πιο δύσκολη, διεύρυνε τη στάση σου και πλησίασε το τοποθέτησε το μπροστινό σου γόνατο όσο πιο κοντά μπορείς στις 90 μοίρες.
  • Βεβαιώσου ότι σφίγγεις τους κοιλιακούς σου και διατηρείς ίσια τη σπονδυλική σου στήλη, γι’ αυτό φρόντισε να κρατήσεις τη μέση σου σταθερή.
  • Κράτησε τον αυχένα σου ίσιο και ευθυγραμμισμένο με τη σπονδυλική σου στήλη.

Ποια είναι τα οφέλη;

Τα lunge είναι μία άσκηση που περιλαμβάνεται σε πολλά διαφορετικά workouts και ρουτίνες γυμναστικής και με την προσθήκη της ανύψωσης του στήθους τα οφέλη είναι ακόμη περισσότερα.

Πρώτον, αυτή η κίνηση στοχεύει στα πόδια, ειδικά τους τετρακέφαλους, καθώς και τους γλουτούς, τους μύες της πλάτης και τους κοιλιακούς. Και χάρη στα high lunge legs, αυτή η άσκηση βοηθά επίσης την ισορροπία και τον συντονισμό.

Αν λοιπόν, ψάχνεις για μια γρήγορη και αποτελεσματική άσκηση, που μπορεί να γίνει οπουδήποτε, τότε μόλις τη βρήκες!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: