Βαρέθηκες τα Burpees; Να πώς θα κάνεις πιο ενδιαφέρουσα την κλασική αυτή άσκηση

Ένας οδηγός για μία πιο εύκολη αλλά και μία πιο δύσκολη εκδοχή.

ELLE Team 30 Νοε. 21
Βαρέθηκες τα Burpees; Να πώς θα κάνεις πιο ενδιαφέρουσα την κλασική αυτή άσκηση

Τα Burpees είναι διαβόητα για το ότι ενεργοποιούν τους μύες και ανεβάζουν τον καρδιακό μας ρυθμό και ενώ είναι μια αποτελεσματική κίνηση, μπορεί να μην είναι ακριβώς φιλικά για αρχάριους ή κατάλληλα για κάθε σώμα. Αν θέλεις να αποκομίσεις μερικά από τα οφέλη ενός burpee, με μια κίνηση που είναι λίγο πιο απλή, δοκίμασε την παρακάτω άσκηση από την πιστοποιημένη personal trainer, Janeil Mason, M.S.

  • Πάρε μια καρέκλα ή μια υπερυψωμένη επιφάνεια και τοποθέτησε τη στη μία άκρη του στρώματος σου.
  • Σύψε και τοποθέτησε τα χέρια σου στην επιφάνεια της και μετά με ένα πηδηματάκι προς τα πίσω τοποθέτησε τα πόδια σου στην άλλη άκρη του στρώματος σου.
  • Αντίστρεψε την κίνηση, επιστρέφοντας σε όρθια θέση.
  • Συνέχισε για 30 δευτερόλεπτα.

BURPEE

Συμβουλές και τροποποιήσεις:

Για να κάνεις την άσκηση λίγο πιο δύσκολη, δοκίμασε να προσθέσεις ένα pushup προτού επιστρέψεις  σε όρθια θέση για να σηκωθείς.

Μπορείς πίσης να συμπεριλάβεις ένα άλμα προς τα πάνω για να την κάνεις περισσότερο cardio.

Για να κάνεις το υπερυψωμένο burpee σου πιο εύκολο, μπορείς να κάνεις ένα βήμα πίσω για να πάρει τη θέση σανίδας αντί να κάνεις πηδηματάκι.

Όταν επιστρέφεις στην αρχική στάση, φρόντισε να κρατήσεις την ουρίτσα σου κάτω και να σηκωθείς ψηλά.

Κράτησε τον κορμό σου σφιχτό και σταθερό καθ’όλη τη διάρκεια.

Ξεκίνησε αργά και καθώς ασκήσαι αύξησε την ταχύτητα.

Ποια είναι τα οφέλη;

Υπάρχουν τόσα πολλά πλεονεκτήματα από τα υπερυψωμένα burpees, ειδικά αν τα κανονικά burpees είναι κάτι που δεν μπορείς να κάνεις αυτήν τη στιγμή. Όχι μόνο είναι πιο φιλικά προς τους αρχάριους, αλλά είναι επίσης μια άσκηση πολύ χαμηλότερης πρόσκρουσης από το παραδοσιακό burpee και άρα πιο απαλή για τις αρθρώσεις σου. Θα νιώσεις τα χέρια, τον κορμό, τους γλουτούς και τα πόδια σου να λειτουργούν, οπότε ναι, αυτή είναι μια κίνηση για όλο το σώμα! Και χάρη στη σταθερή κίνηση, μετράει και ως cardio. Και επειδή αυτή η κίνηση απαιτεί μόνο το δικό σου σωματικό βάρος και μια υπερυψωμένη επιφάνεια, μπορείς να την κάνεις σχεδόν οπουδήποτε. Η ουσία είναι, ότι είτε είσαι στη μέση μιας προσπάθειας να πετύχεις τα κανονικά burpees είτε θέλεις απλώς να δοκιμάσεις μια γρήγορη και δυναμική κίνηση, τα υπερυψωμένα burpees είναι σίγουρα μια εξαιρετική προσθήκη στην επόμενη προπόνησή σου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: