Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν σταματήσεις να πίνεις μπίρα;

Λιγότερο φούσκωμα και καλύτερος ύπνος; Ας πιούμε σε αυτό!

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη ELLE Team
ELLE Team 07 Μαρ. 22
Τι θα συμβεί στο σώμα σου αν σταματήσεις να πίνεις μπίρα;

Εάν η σκέψη να ανοίξεις μια παγωμένη μπίρα μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα ακούγεται ακαταμάχητα ελκυστική, σταμάτα τη διαφήμιση μπύρας που προβάλλεται στο μυαλό σου και σκέψου μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξεις το αγαπημένο σου ποτό. Το να βγάλεις τη μπίρα από τη ζωή σου μπορεί να έχει εκπληκτικά οφέλη για την υγεία, ακόμα και αν δεν πίνεις μεγάλη ποσότητα. Για να στο αποδείξουμε συγκεντρώσαμε παρακάτω μερικά από τα πιο συχνά.

1. Μία πιο επίπεδη κοιλιά

Η τακτική κατανάλωση μπίρα μπορεί να προκαλέσει αύξηση βάρους. Αλλά τα καλά νέα είναι ότι είναι εύκολο να αντιστρέψεις αυτή την αύξηση βάρους εγκαταλείποντας την. «Το να κόψεις τη μπίρα από τη διατροφή σου μπορεί να σε βοηθήσει να αποκτήσεις πιο επίπεδη κοιλιά, καθώς μειώνει την πρόσληψη θερμίδων, αποτρέπει την υπερκατανάλωση τροφής, καθώς το αλκοόλ αυξάνει την όρεξή σου και εμποδίζει τους υδατάνθρακες της μπύρας από το να σε φουσκώσουν». λέει ο Dr. Josh Axe, DNM, CNS, DC, ιδρυτής της Ancient Nutrition και συγγραφέας του νέου, best-seller βιβλίου Ancient Remedies. «Επιπλέον, η μπίρα (και γενικότερα το αλκοόλ) μπορεί να συμβάλει στη φλεγμονή, να διαταράξει την ισορροπία των μικροβίων στο έντερο σου που υποστηρίζουν την πέψη και να ερεθίσει το γαστρεντερικό σου σύστημα . Όλα αυτά μπορούν να αυξήσουν το αίσθημα πρηξίματος στο στομάχι.

μπίρα

2. Ποιο ξεκούραστο ύπνο

Το αλκοόλ αναστατώνει τους φυσικούς σου κύκλους ύπνου για μυριάδες λόγους, από peak ινσουλίνης και παλινδρόμηση έως καούρα και άλλες διεγερτικές επιδράσεις. «Όσο πιο κοντά είναι το ποτό σας στον ύπνο, τόσο περισσότερο θα επηρεάσει αρνητικά τον ύπνο σας», προειδοποιεί ο Frank Lipman, MD, Chief Medical Officer του THE WELL και συν-συγγραφέας του Better Sleep, Better You. «Ακόμη και δύο ποτά την ημέρα είναι αρκετά για να δημιουργήσουν μια διαταραχή ύπνου που εκτείνεται πέρα από τον 24ωρο κύκλο στον οποίο πίνατε».

Αλλά υπάρχει ένας λόγος που η μπίρα, συγκεκριμένα, μπορεί να καταστρέψει την ποιότητα του ύπνου σου. Οι άνθρωποι τείνουν να πίνουν μπύρα σε υψηλότερες ποσότητες από ό,τι, για παράδειγμα, κρασί ή cocktail, καθιστώντας πιο πιθανό να χρειαστεί να σηκωθείς στη μέση της νύχτας για να επικεφθείς το μπάνιο.

μπίρα

3. Πιο καθαρό μυαλό

Εκτός από καλύτερο ύπνο, που οδηγεί σε περισσότερη διανοητική διαύγεια, η απομάκρυνση της μπίρα από τη διατροφή σου μπορεί να σε βοηθήσει να αποφύγεις ορισμένες από τις μυκοτοξίνες και τα βαρέα μέταλλα που μερικές φορές εισχωρούν στη μπίρα κατά τη διαδικασία παρασκευής και παρεμβαίνουν στη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου. Αν και γενικά βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα, οι μελέτες δείχνουν ότι μερικοί άνθρωποι είναι ευαίσθητοι σε αυτά τα στοιχεία, ειδικά εάν το συκώτι τους δεν λειτουργεί σωστά ή αν πίνουν υπερβολικά.

Η κλινική νευροφυσιολόγος Suzanne Gazda, MD εξηγεί ότι οι τοξίνες αυτές μπορούν να προκαλέσουν νευροεκφυλισμό σε διάφορες μορφές, τα συμπτώματα των οποίων περιλαμβάνουν γνωστικά προβλήματα που κυμαίνονται από πονοκεφάλους έως κακή μνήμη και πολλά άλλα. Φυσικά, πιθανότατα θα πρέπει να πιείτε τη μπίρα μιας ολόκληρης ζυθοποιίας για να συμβεί αυτό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: