Το αγαπημένο workout της Jennifer Aniston μπορεί να γίνει και δικό σου

Η ίδια μένει πιστή σε αυτή τη μορφή άσκησης εδώ και χρόνια.

Elle 10 Ιουλ. 22
Το αγαπημένο workout της Jennifer Aniston μπορεί να γίνει και δικό σου

Η συνέπεια είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της Jennifer Aniston, γι’ αυτό δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι, όσον αφορά τις πρακτικές ευεξίας, η star είναι πιστή σε μια ρουτίνα προπόνησης εδώ και πολλά χρόνια. Γιατί, αν λειτουργεί μία φορά, λειτουργεί για πάντα.

Η Aniston μίλησε για την αγάπη της για το Pilates, τη χαμηλού αντίκτυπου αλλά πολύ ωφέλιμη πρακτική, κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξης. Όταν ρωτήθηκε για την τρέχουσα αγαπημένη της προπόνηση, αποκάλυψε ότι η απάντηση είναι το Pilates, προσθέτοντας ότι πρόσφατα άκουσε ότι είναι πολύ δημοφιλής τελευταία, αν και δεν είναι κάτι καινούργιο.

Το Pilates δημιουργήθηκε από τον Joseph Hubertus Pilates τη δεκαετία του 1920 και στο παρελθόν αποκαλούνταν επίσης «Διορθωτική Άσκηση» και αργότερα «Contrology», σύμφωνα με το Pilates Method Alliance (PMA). Η αρχική πρόθεση πίσω από αυτή τη μέθοδο άσκησης ήταν «να μάθουμε πώς να ελέγχουμε το σώμα αποτελεσματικά, συνδέοντας το με το μυαλό μας», λέει Sonja Herbert, μια κλασικά εκπαιδευμένη εκπαιδεύτρια Pilates και ιδρύτρια του Black Girl Pilates. Αυτός ο έλεγχος προέρχεται από ασκήσεις που έχουν σκοπό να τεντώσουν, να δυναμώσουν και να εξισορροπήσουν το σώμα και γίνονται με εστιασμένες αναπνοές. Τα μαθήματα Pilates μπορεί να περιλαμβάνουν ασκήσεις που γίνεται σε ένα στρώμα ή σε ένα μηχάνημα Reformer, ένα κομμάτι εξοπλισμού με ελατήρια, ιμάντες και μια συρόμενη άμαξα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Aniston εκφράζει την αγάπη της για το Pilates. Η πρωταγωνίστρια των Friends ξεκίνησε αυτό το είδος προπόνησης αφού υπέστη έναν τραυματισμό, προκειμένου να κρατήσει το σώμα της δυνατό.

Αλλά δεν ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά για την ηθοποιό. «Προσπάθησα να κάνω Pilates πριν από 20 χρόνια και απλά δεν μπορούσα να ασχοληθώ με αυτό», είπε πρόσφατα σε συνέντευξη της. «Για μένα, όλα έχουν να κάνουν με τον δάσκαλο – πρέπει να έχεις έναν πολύ καλό δάσκαλο, γιατί μπορεί να είναι κάπως βαρετό», εξήγησε. «Αν έχεις έναν εξαιρετικό δάσκαλο και καταλαβαίνεις την ομορφιά τους, είναι σαν ένας συγκινητικός διαλογισμός».

Δεν είναι μυστικό ότι η Aniston είναι λάτρης του wellness, οπότε αν η star δίνει στο Pilates τη σφραγίδα έγκρισής της (ξανά και ξανά), σημαίνει ότι έχει πολύ καλό λόγο. Φυσικά, η ηθοποιός δεν είναι η μόνη λάτρης του Pilates εκεί έξω και η προπόνηση μπορεί να υπερηφανεύεται για τόσα πολλά διαφορετικά οφέλη. Το Pilates μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να αποκτήσουν δύναμη, ευελιξία και πνευματική επίγνωση. Μελέτες δείχνουν ακόμη ότι βελτιώνει την καρδιοαναπνευστική ικανότητα, δηλαδή το πόσο καλά επεξεργάζεται το σώμα το οξυγόνο. Και επειδή υπάρχει μεγάλη εστίαση στις μικρές κινήσεις, το Pilates βοηθά στην προστασία του σώματος και μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού. Αυτό εξηγεί και το γιατί η Aniston είχε στραφεί στο Pilates όταν αντιμετώπιζε έναν τραυματισμό στο παρελθόν.

Cover photo: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic/Getty images

.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT