Τελικά με την yoga χάνεις βάρος και το επιβεβαιώνει και η επιστήμη

Κάποιοι το αμφισβητούν αλλά μία από τις ιδιότητες της yoga είναι και αυτή.

Elle 24 Νοε. 21
Τελικά με την yoga χάνεις βάρος και το επιβεβαιώνει και η επιστήμη

Αν εκείνη τη στιγμή που κάθεσαι στο στρώμα σου, εισπνέεις βαθιά και συγκεντρώνεσαι, έχεις περιέργεια για το αν η yoga μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος και να μεταμορφώσεις το σώμα σου, τότε θα χαρείς να μάθεις πως ναι μπορεί να το κάνει και το επιβεβαιώνει και η επιστήμη.

Θα ξεκινήσουμε λέγοντας ότι πιο εντατικές μέθοδοι yoga, όπως η power yoga και το Bikram, προφανώς και αυξάνουν τις δυνατότητες απώλειας βάρους μέσω της καύσης θερμίδων που προέρχεται από την επιθετική κίνηση, την εκγύμναση των μυών και την προσωρινή εξάντληση του νερού από το σώμα. Μιλάμε όμως, για πιο ήπιες εκδοχές της yoga, όπως η vinyasa ή η Hatha, που εμπλέκουν ολόκληρο το σώμα, αλλά στοχεύουν επίσης να ενισχύσουν τη σύνδεση μεταξύ σώματος, νου και πνεύματος. Έρευνες έχουν δείξει λοιπόν, ότι αυτές οι αναμφισβήτητα πιο ήπιες πρακτικές μπορούν να είναι αποτελεσματικά μέσα για την ενίσχυση της απώλειας βάρους.

yoga

Αρκετές μελέτες έχουν βρει συσχετισμούς μεταξύ της yoga και της απώλειας βάρους. Πρόσφατα, το blog της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ ανέφερε μια μελέτη που βρήκε ότι οι άνθρωποι που έκαναν yoga για 30 λεπτά μία φορά την εβδομάδα επί τέσσερα χρόνια κέρδισαν λιγότερο βάρος στη μέση ενήλικη ζωή από ό,τι ορισμένοι από τους συνομηλίκους τους. Το blog προσθέτει ακόμα,  ότι όσοι ήταν υπέρβαροι και έκαναν yoga είδαν το βάρος τους να μειώνεται.

Η Dina Ivas, πιστοποιημένη yoga instructor,  λέει ότι συμφωνεί «απολύτως» ότι η εξάσκηση της yoga μπορεί να έχει αντίκτυπο στην απώλεια βάρους λέγοντας, «Από τότε που ξεκίνησα να κάνω τακτικά yoga, απέκτησα μεγαλύτερη επίγνωση για κάποιες αρνητικές συνήθειες όπως το να τρώω πολύ γρήγορα και άρχισα να επιβραδύνω και να απολαμβάνω πραγματικά το γεύμα μου».

yoga

Η ολιστική διατροφολόγος Katie Bressack με έδρα το Λος Άντζελες,  μας δίνει περισσότερες πληροφορίες για το πώς λειτουργεί αυτό. «Μια πρακτική yoga μας βοηθά να δημιουργήσουμε μια σύνδεση μυαλού-σώματος, επειδή η αναπνοή μας επιτρέπει να επιβραδύνουμε και να συνδεθούμε με την κίνηση μας». Η Bressack λέει ότι αυτό «μεταφέρεται και σε άλλους τομείς της ζωής μας, οδηγώντας σε μία πιο προσεκτική διατροφή, μείωση του στρες και καλύτερη ποιότητα ύπνου, τα οποία όλα βοηθούν στην ενίσχυση της απώλειας βάρους».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT