Δίας και Κρόνος στον Υδροχόο: Τι ακριβώς σημαίνει αυτό για καθένα από τα 12 ζώδια;

Με την είσοδο του Δία και του Κρόνου στον Υδροχόο φαίνεται ότι πολλά από τα ζώδια έρχονται αντιμέτωπα με συγκρούσεις εξουσιών κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους. Ακραία καιρικά φαινόμενα ή άλλες καταστροφές είναι πολύ πιθανό να συμβούν, όπως μας ενημερώνει ο αστρολόγος Κώστας Λεφάκης.

Φωτογραφία προφίλ συντάκτη ELLE Team
ELLE Team 13 Ιαν. 21
Δίας και Κρόνος στον Υδροχόο: Τι ακριβώς σημαίνει αυτό για καθένα από τα 12 ζώδια;

Είναι πολύ ενδιαφέρον να τονίσουμε πως φέτος ο Κρόνος βρίσκεται στο ζώδιο του Υδροχόου. Ο Κρόνος ήταν ο παραδοσιακός κυβερνήτης του Υδροχόου, προτού ανακαλυφθεί ο Ουρανός, γι’ αυτό και η θέση αυτή θεωρείται καλή. Άλλοι, πάλι, θεωρούν κυβερνήτη του Υδροχόου τον Ουρανό. Η όλη αυτή πλανητική σύνθεση αποτελεί σχήμα οξύμωρο, ενώ είναι αρκετά πολύπλοκη ως προς την εξήγησή της. Από τη μια ο Ουρανός σχηματίζει αρνητική γωνία με τον Κρόνο (τετράγωνο). Από την άλλη, όμως, ο Κρόνος είναι… αίμα από το αίμα του πατέρα του, Ουρανού. Η σύνδεση αλλά και η σύγκρουση μεταξύ τους μας παραπέμπουν ευθέως στον μύθο του σφετερισμού του ουράνιου θρόνου από τον Κρόνο. Παράλληλα, ο Δίας ήταν αυτός που, με τη σειρά του, νίκησε τον Κρόνο, τον εκθρόνισε και τον εξοβέλισε από την εξουσία. Στην αρχή, τουλάχιστον, του 2021 οι δυο τους (Δίας και Κρόνος) συμπορεύονται στο ίδιο ζώδιο! Με απλά λόγια, οι τρεις «βασιλιάδες» βρίσκονται σε στενή προσέγγιση αλλά και σε… διάταξη μάχης μεταξύ τους, κάτι που «μυρίζει» άγριο πόλεμο!

Το 2021 θα φέρει όλες τις φράξιες που διαγκωνίζονται για την παγκόσμια κυριαρχία αντιμέτωπες. Ο Ουρανός, που υποτίθεται πως αντιπροσωπεύει τις προοδευτικές δυνάμεις, βρισκόμενος στον Ταύρο, θα βγάλει το πιο συντηρητικό του πρόσωπο. Ο Κρόνος, πάλι, ο οποίος εκπροσωπεί παλαιότερες, παρωχημένες αρχές, θα προβάλει πιο φιλελεύθερες και ανθρωπιστικές ιδέες. Με απλά λόγια, θα δούμε απολυταρχικές ομάδες να εκφράζουν ένα είδος «απελευθέρωσης» και δημοκρατικές παρατάξεις να φέρονται «φασιστικά». Η τεχνολογία, η επιστήμη και όλες εκείνοι οι παράγοντες που έφεραν τον Διαφωτισμό θα γίνουν μια μορφή «θρησκείας» και ένα μέσο «φυλάκισης» και «ελέγχου» και κάποιες θρησκείες ή αρχαίες φιλοσοφίες να γίνονται «μπροστάρηδες» μιας «επανάστασης». Και, μέσα σε όλο αυτό το αλαλούμ, έρχεται ο Δίας να φέρει έναν νέο κατακλυσμό (μεταφορικά ή κυριολεκτικά), μια μεγάλη καταστροφή, μέσω της οποίας νέες δυνάμεις θα αναδυθούν και θα πάρουν τα ηνία της μάζας, κάτι που θα φανεί πιο έντονα το 2022, όταν ο Δίας, ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας (τα τρία αδέρφια που στηρίζουν τον κόσμο) θα βρίσκονται σε αλληλεπίδραση, προωθώντας απελευθερωτικές ιδεολογίες!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

6 σέρουμ με υαλουρονικό οξύ για δέρμα σαν μωρού (#δοκιμασμένα)

Τα ζώδια της εβδομάδας από τον Κώστα Λεφάκη

Ζώδια 2021: Ο ερχομός μιας νέας εποχής!

#αστρολογικές προβλέψεις #ζώδια
Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: