Ζώδια 2021: Ο ερχομός μιας νέας εποχής!

Κυριολεκτικά μια ανάσα πριν την έλευση του νέου έτους, ο Κώστας Λεφάκης μάς περιγράφει πώς περίπου θα κυλήσει το 2021 από αστρολογικής απόψεως. Αντέχεις να διαβάσεις;

Elle 30 Δεκ. 20
Ζώδια 2021: Ο ερχομός μιας νέας εποχής!

Σήμερα, οι περισσότεροι, αν όχι όλοι από εμάς, είμαστε σε θέση να διαπιστώσουμε το πλήθος των αλλαγών που συνέβησαν στη ζωή μας, εξ αιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, η οποία εκδηλώθηκε στη διάρκεια της πολυαστρίας στον Αιγόκερω στο τρίμηνο διάστημα Ιανουαρίου – Μαρτίου 2020. Οι ιστορικές αλλαγές και οι πρωτοφανείς περιορισμοί επηρέασαν συνήθειες, ανάγκες και βασικές πρακτικές και συναισθηματικές λειτουργίες.

Το μεγαλύτερο πλήγμα το δέχτηκε η ιδιωτική ζωή, η οποία αποδεικνύεται το πιο ευάλωτο θύμα στην μάχη υπεράσπισης της ατομικής και συλλογικής υγείας. Ήδη διαπιστώνουμε πόσα άλλαξαν και πόσα βρίσκονται στη διαδικασία αλλαγών από την εμφάνιση του κορονοϊού και των συνεπειών του.

https://www.instagram.com/p/CIgca6jHtV9/?utm_source=ig_embed

Οι πιο ενήμεροι και οι πιο υποψιασμένοι καταλαβαίνουν ότι αυτά που συνέβησαν ήταν μια πρόβα τζενεράλε που αφορά στον εγκλεισμό και στη μείωση της παραγωγής, με όχημα το φόβο ώστε να μην υποστεί τεράστια ζημιά το γενικότερο καλό. Αυτό θα οδηγήσει στον ευκολότερο χειρισμό μεγαλύτερων πληθυσμιακών ομάδων και την δυνητική δοκιμασία πειραματισμών, τόσο ως προς τη χρήση φαρμάκων, αλλά και ως προς τις συνέπειες άλλων καταστάσεων.

Ήδη οι συνέπειες είναι ορατές στο λιανεμπόριο και στη μείωση των σχετικών πωλήσεων. Άλλοι τομείς που επηρεάστηκαν και εξακολουθούν να πλήττονται είναι η ψυχαγωγία, ο αθλητισμός, η παιδεία, η επικοινωνία, η επαφή, ο τουρισμός και πλήθος άλλων. Η εκπαίδευση των νέων από το σπίτι μέσω ενός υπολογιστή πήρε και θα πάρει ακόμα νέες διαστάσεις, μετατρέποντας ένα ιδιωτικό περιβάλλον ασφάλειας και ηρεμίας, σε έναν χώρο εργασίας και καταναγκασμού.

Ζώδια

 

Τα τέσσερα ουράνια σώματα στο ζώδιο του Αιγόκερω και κυρίως η σύνοδος του Κρόνου με τον Πλούτωνα, όπως συνέβη το 1786, (τρία χρόνια πριν την Γαλλική επανάσταση), βρίσκουν αντιμέτωπη την ανθρωπότητα με μια παγκόσμια κρίση, την μεγαλύτερη της τελευταίας χιλιετίας. Οι αποφάσεις που θα λάβουν οι κυβερνήσεις και οι πολίτες τις επόμενες εβδομάδες, θα διαμορφώσουν πιθανώς τον κόσμο για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, ίσως και λίγο περισσότερο. Θα επηρεάσουν τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης, αλλά άλλο τόσο θα επηρεάσουν σε βάθος την οικονομία, την πολιτική και τον πολιτισμό.

Η σύναξη των τεσσάρων πλανητών στον Αιγόκερω βοήθησε την επιστροφή του Μεγάλου Αδελφού. Πολλά από τα βραχυπρόθεσμα έκτακτα μέτρα, θα γίνουν στο μέλλον αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Η επιδημία μπορεί να σηματοδοτήσει μια σημαντική καμπή στην ιστορία της παρακολούθησης των ανθρώπων από το σύστημα. Τα τελευταία χρόνια μαίνεται μια μεγάλη μάχη για την ιδιωτική μας ζωή. Η κρίση του κορονοϊού μπορεί να είναι το σημείο βρασμού αυτής της μάχης γιατί όταν οι άνθρωποι καλούνται να επιλέξουν μεταξύ της ιδιωτικής ζωής και της υγείας, συνήθως επιλέγουν την υγεία.

Ο θυμός, η χαρά, η ανία και η αγάπη είναι βιολογικά φαινόμενα, όπως ο πυρετός και ο βήχας. Η ίδια τεχνολογία που αναγνωρίζει τον βήχα, θα μπορούσε επίσης να εντοπίζει το γέλιο! Εάν λοιπόν οι εταιρίες και οι κυβερνήσεις αρχίσουν να συλλέγουν κατά μαζικό τρόπο βιομετρικά δεδομένα, μπορούν να φτάσουν στο σημείο, στο μέλλον, να μας γνωρίζουν πολύ καλύτερα από ότι γνωρίζουμε εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας και τότε, όχι μόνον θα μπορούν να προβλέπουν τα αισθήματά μας, αλλά και να τα χειραγωγούν.

https://www.instagram.com/p/CGNi4zBjGPG/

Εκείνο που πρέπει να καταφέρουμε και να κάνουμε είναι να ξανά ανακαλύψουμε την κρυμμένη δεξαμενή εμπιστοσύνης και αδελφοσύνης μεταξύ μας. Ο κορονοϊός δημιούργησε ένα μεγάλο δίλημμα: Εθνικιστική απομόνωση ή παγκόσμια αλληλεγγύη; Δύσκολα να λυθεί αυτό το δίλημμα. Τόσο η πορεία της πανδημίας του κορονοϊού τους επόμενους μήνες όσο και η οικονομική κρίση που προκαλεί είναι πλέον παγκόσμια προβλήματα που μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά, μόνο με παγκόσμια συνεργασία, όπου κατά τη δική μου εκτίμηση, αυτή θα είναι εφικτή μετά από αρκετά, αν όχι πολλά χρόνια!

Χτίζεται ένα καινούριο, παγκόσμιο, πολιτικό καθεστώς. Η σωτηρία της παγκόσμιας δημόσιας υγείας θα φέρει αναπόφευκτα την καταστροφή της παγκόσμιας οικονομίας και εδώ μας θυμίζει το «ουδέν κακόν αμιγές καλού» και τ΄ ανάπαλιν. Όταν θα έχει ξεπεραστεί το ζήτημα του κορονοϊου, το αργότερο σε τρία χρόνια από τώρα, τότε θα πρέπει να αρχίσουμε από το μηδέν την ανόρθωση της οικονομίας και τη σταθεροποίηση ενός διαφορετικού νέου τρόπου ζωής.

Ο εμβολιασμός ξεκίνησε με Σελήνη στους Διδύμους, σε καλή γωνία με Δία και Κρόνο στον Υδροχόο, όψη που εστιάζει σε θέματα υγείας που απαιτούν σωστή και σοβαρή αντιμετώπιση από όποιον ασχολείται με τον τομέα αυτόν. Η συλλογικότητα επίσης είναι τονισμένη και αφορά την συνεννόηση και την επικράτηση μιας ουμανιστικής δράσης για την οποία πρέπει να αποφευχθούν λάθη και απροσεξίες, λόγω του Πλούτωνα που εποπτεύει από τον Αιγόκερω. Επίσης οι όψεις αυτές αφορούν σε οτιδήποτε απευθύνεται σε πληθυσμούς που εκτίθενται σε κοινούς κινδύνους ή φαινόμενα μεγάλης εμβέλειας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ετήσιες Αστρολογικές Προβλέψεις: Πώς θα κυλήσει το 2021 για καθένα από τα 12 ζώδια;

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT