Ποιες αφέλειες σου ταιριάζουν ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου;

Οι αφέλειες είναι ένα από τα trend που λατρεύει κάθε γνήσια fashionitsa. Ωστόσο, όλες ξέρουμε ότι πριν πάρουμε την μεγάλη απόφαση για να υιοθετήσουμε αυτή τη τάση πρέπει να είμαστε απόλυτα σίγουρες ότι θα μας ταιριάζει.

Elle 01 Απρ. 21
Ποιες αφέλειες σου ταιριάζουν ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου;

Οι αφέλειες χωρίς αμφιβολία προσδίδουν στυλ σε όλες τις γυναίκες. Ωστόσο, δεν είναι και η πιο εύκολη απόφαση, αν σκεφτείς ότι θέλουν διαρκώς περιποίηση και σε περίπτωση που ο κομμωτής μας δεν πετύχει το σωστό κόψιμο το αποτέλεσμα μπορεί να αλλάξει εντελώς την εικόνα μας.

Μια μεγάλη αλλαγή στα μαλλιά μας, χωρίς τη δυνατότητα αντιστροφής άμεσα, όπως και να το κάνουμε, είναι μια τολμηρή κίνηση. Κάπως, έτσι, γνωρίζοντας το αυτό, εμείς σε συμβουλεύουμε, πρώτου πάρεις την μεγάλη απόφαση, να βεβαιωθείς ότι έχεις εξετάσει το σχήμα και τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου. Όπως καταλαβαίνεις η υπόθεση θέλει ψάξιμο και δεν αρκεί απλά να βρεις μια φωτογραφία και να την δείξεις στο κομμωτή σου γιατί το αποτέλεσμα σε εσένα μπορεί να μοιάζει εντελώς διαφορετικό σε περίπτωση που έχεις διαφορετικά χαρακτηριστικά προσώπου.

Εμείς για να σε βοηθήσουμε να ανακαλύψεις τις αφέλειες που σου ταιριάζουν εμπιστευτικά τις συμβουλές του hair expert, Joey Scandizzo.

αφέλειες

Στρογγυλό πρόσωπο- Μακριές αφέλειες με ανοίγματα

«Δεν θα συνιστούσα τις αφέλειες σε ίσιο-αυστηρό κόψιμο για ένα στρογγυλό σχήμα προσώπου, καθώς αυτό μπορεί να τονίσει τα μάγουλά σας», μας λεει ο Scandizzo και συμπληρώνει: «Αντίθετα, οι μακριές αφέλειες που μοιράζονται στις δυο πλευρές του προσώπου μας είναι το πιο κολακευτικό haircut καθώς δημιουργεί γωνίες και προσθέτει την ψευδαίσθηση ενός μακρύτερου και πιο οβάλ σχήματος προσώπου».

αφέλειες

Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς- Curtain αφέλειες

Για τα πρόσωπα σε σχήμα καρδιάς, οι ασύμμετρες αφέλειες που μοιράζονται στις δύο πλευρές του προσώπου και ακουμπούν τα φρύδια είναι ιδανικές, καθώς σύμφωνα με τον Scandizzo αυτό θα τονίσει τα μάτια και θα ισορροπήσει το πρόσωπο.

αφέλειες

Τετράγωνο σχήμα προσώπου- μακριές ασύμμετρες αφέλειες

Καλό θα ήταν να αποφύγεις τις κοντές αφέλειες, πάνω από τα φρύδια. Σε περίπτωση που έχει τετράγωνο πρόσωπο επέλεξε καλύτερα τις μακριές ασύμμετρες αφέλειες. Γιατί; Αυτές οι αφέλειες μαλακώνουν τις γωνίες στο σαγόνι και δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στα ματιά.

αφέλειες

Πρόσωπο σε σχήμα διαμαντιού- Φράντζα στο πλάι

Αυτό το σχήμα του προσώπου τείνει να έχει ζυγωματικά με πιο έντονο σαγόνι. Γι’ αυτή την περίπτωση καλό είναι να αποφύγεις ένα μεσαίο περιθώριο στις αφέλειες καθώς αυτό μπορεί να κάνει το πρόσωπό σου να φαίνεται μακρύτερο. Το ιδανικό είναι να δημιουργήσεις μια φράντζα τραβηγμένη στο πλάι. Αυτό είναι το σωστό σημείο εστίασης και με αυτό το τρόπο θα καταφέρεις να μαλακώσεις τις γωνίες σου.

αφέλειες

Οβάλ σχήμα προσώπου- Όλα επιτρέπονται

Στα οβάλ πρόσωπα μπορείς πραγματικά να προσαρμόσεις όλων των ειδών τις αφέλειες, σύμφωνα με τον Scandizzo.Το μακρύτερο σχήμα του προσώπου με πιο μαλακές γωνίες σημαίνει ότι τα πάντα είναι επιτρεπτά. Έτσι είσαι από τις τυχερές, καθώς δεν έχεις περιορισμούς, μπορείς να κάνεις από αυστηρές-πυκνές αφέλειες τύπου 70s, έως και curtain αφέλειες με άνοιγμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: