Do Ιt Υourself: Έτσι θα κόψεις μόνη σου τις πιο stylish αφέλειες #quarantinelife

Οι αφέλειες είναι trend και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει καμία. Ωστόσο, το μεγάλο ερώτημα είναι ένα... Σε αυτή τη φάση, που τα κομμωτήρια είναι κλειστά, πώς θα καταφέρουμε να τις διατηρήσουμε στο ιδανικό μάκρος και σχήμα;

Elle 11 Φεβ. 21
Do Ιt Υourself: Έτσι θα κόψεις μόνη σου τις πιο stylish αφέλειες #quarantinelife

Τους τελευταίους μήνες όλοι περάσαμε άπλετο χρόνο στο σπίτι και εμείς οι γυναίκες ειδικά γίναμε για τα καλά ο image maker του ίδιου μας του εαυτού. Νύχια, μαλλιά, φρύδια, όλα πέρασαν από τα χέρια μας και κάπως έτσι είχαμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε τις κρυφές μας δεξιότητες στην περιποίηση. Ωστόσο, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι τα πράγματα ήταν λίγο πιο δύσκολα για τα κορίτσια με τις χαρακτηριστικές stylish αφέλειες. Κακά τα ψέματα σε αυτή την περίπτωση όσες κληθήκαν να πάρουν μόνες τους  τα ψαλίδια ένιωσαν ένα χτυποκάρδι φόβου. Είναι γνωστό ότι αφέλειες απαιτούν δεξιότητα, καθώς ένα λάθος μπορεί να αποβεί μοιραίο και να αλλάξει ολοκληρωτικά την εικόνα του προσώπου μας. Και επειδή όπως φαίνεται το lockdown «κρατάει» καλά ακόμα και τα ραντεβού στα κομμωτήρια είναι δυσεύρετα πλέον, εμείς συμβουλευτήκαμε τους hair experts και σου παρουσιάζουμε βήμα βήμα τον τρόπο για να τριμάρεις αυτή τη φορά τις αφέλειες σου σωστά δίχως να τρέμουν τα χέρια σου από φόβο.

Ακολούθησε τις συμβουλές μας για άψογες diy αφέλειες:

Λούσε τα μαλλιά σου και στέγνωσε τα όπως κάνεις συνήθως, ακολουθώντας την φορά που θες να στέκονται οι αφέλειές σου. Στην συνέχεια, αφού τις φέρεις στο κέντρο του προσώπου σου, χτένισε τες και χώρισέ τες σε δύο πλευρές, πίσω από τα αυτιά.

Στην συνέχεια μοίρασε τα μαλλιά σου τρία μέρη. Το ένα στην μέση, πάνω ακριβώς από το ύψος της μύτης, και τα άλλα στις δύο άκρες το προσώπου.

Ξεκίνησε το τριμάρισμα από την τούφα που έχεις φέρει στο κέντρο. Χρησιμοποίησε την χτένα για να απλώσεις τις τρίχες και με τα δάχτυλά σου κάνε έναν οδηγό που θα σε βοηθήσει να ορίσεις το μήκος και το περιθώριο που θέλεις. Μόλις καθορίσεις το ιδανικό μήκος πάρε το ψαλίδι και με ανοδικές κινήσεις άρχισε να τριμάρεις τα μαλλιά που βρίσκονται κάτω από τα δάχτυλά σου.

Mόλις θα έχεις ολοκληρώσει την διαδικασία και τα μαλλιά σου θα έχουν αρχίσει να αραιώνουν στα άκρα, χρησιμοποίησε ξανά το ψαλίδι, με κίνηση προς τα επάνω, και άρχισε αυτή τη φορά να ψαλιδίζεις διαγώνια. Σιγά, σιγά θα αρχίσουν τα μαλλιά σου να αποκτούν το μήκος που θέλεις. Είναι πολύ σημαντικό να κάνεις μια πρώτη αραίωση προκείμενου μετά να κόψεις τις αφέλειες πιο εύκολα.

Αυτό που πρέπει να κάνεις τώρα είναι να αφήσεις κάτω τα μαλλιά( το κεντρικό τμήμα που τρίμαρες) για να βεβαιωθείς ότι το μήκος είναι σωστό. Εάν είναι όλα εντάξει, προχωράς στο επόμενο βήμα. Χτένισε τη δεξιά πλευρά προς το κέντρο έτσι ώστε να ενώνεται με το μεσαίο κομμάτι που ήδη έχεις κόψει και σφίξτε τα δάχτυλα σύμφωνα με το μεσαίο τμήμα. Χρησιμοποιώντας την ίδια κίνηση κοπής, προς τα πάνω, άρχισε να κόβεις τα μακριά μαλλιά από τη δεξιά πλευρά για να ενωθεί με τη μεσαία.

Άφησε τώρα ελεύθερες την δεξιά και την μεσαία πλευρά προκειμένου να δεις αν έχουν πάει όλα καλά. Βεβαιώσου ότι η μεσαία και η δεξιά τούφα συνδέονται σωστά. Αυτή είναι κατάλληλη στιγμή για να διορθώσεις οτιδήποτε σε περίπτωση που έχει γίνει κάποιο λάθος. Μόλις είσαι σίγουρη ότι όλα είναι εντάξει , επανέλαβε και για την αριστερή άκοπη πλευρά την διαδικασία που ακολούθησες και για τη δεξιά.

Tώρα λογικά, αν όλα έχουν πάει καλά, έχεις χαρίσει στις αφέλειές σου το σχήμα που επιθυμείς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Jade Roller: Το beauty tool που πρέπει να εντάξεις στην skincare ρουτίνα σου άμεσα

Αυτά τα 5 προϊόντα που θα σου χαρίσουν τις τέλειες μπούκλες

H κορυφαία make-up artist Nikki Wolff μας «παραδίδει» μαθήματα μακιγιάζ για το 2021

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: