Ήρθε η στιγμή να γνωρίσεις τους γονείς του συντρόφου σου; 5 tips για να κάνεις μία καλή πρώτη εντύπωση

Η γνωριμία με τους γονείς έχει να κάνει με την οικοδόμηση της σχέσης που έχεις με τον σύντροφό σου και την ανάπτυξη μιας καλής σχέσης με τους πιο κοντινούς του ανθρώπους.

ELLE Team 29 Νοε. 21
Ήρθε η στιγμή να γνωρίσεις τους γονείς του συντρόφου σου; 5 tips για να κάνεις μία καλή πρώτη εντύπωση

Η συνάντηση με τους γονείς του συντρόφου σου είναι ένα σημαντικό βήμα στη σχέση σας. Εξάλλου, οι γονείς πιθανότατα θα είναι σημαντικό μέρος της ζωής που χτίζετε με τον σύντροφό σου. Θέλεις να το κάνεις τη σωστή στιγμή και να δώσεις στον εαυτό σας την καλύτερη δυνατή ευκαιρία να κάνει μια εξαιρετική πρώτη εντύπωση, οπότε ορίστε μερικές συμβουλές από ειδικούς που θα σε βοηθήσουν να διασφαλίσεις ότι η σχέση σου μαζί τους θα ξεκινήσει καλά.

1. Να είσαι ο εαυτός σου

Μια καλή πρώτη εντύπωση είναι μια ειλικρινής πρώτη εντύπωση. Τις περισσότερες φορές ασκούμε τόση πίεση στην προσπάθεια να δώσουμε την καλύτερη εντύπωση όταν συναντάμε την οικογένεια του συντρόφου μας που μοιάζουμε άβολοι ή σαν να προσποιούμαστε. Επέτρεψε τους να γνωρίσουν ποια είσαι, όχι απλώς μια αναπαράσταση αυτού που πιστεύεις ότι θα ήθελαν να δουν.

2. Δείξε αυτό που θέλεις να εκλάβουν από εσένα

Θεωρώ ότι η συνάντηση με τους γονείς του συντρόφου σου μοιάζει με μια συνέντευξη για δουλειά μόνο από αυτήν την άποψη. Αντηχεί το συναίσθημα της αυθεντικότητας, αλλά προτείνει να βάλεις και τα δυνατά σου. Εμφανίσου λοιπόν, ως η καλύτερη εκδοχή σου. Για παράδειγμα, εάν το αλκοόλ αλλάζει αρνητικά τη συμπεριφορά σου και δεν θέλεις να επηρεάσει το πώς νιώθουν οι γονείς του για εσένα, ίσως να μην πιεις κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

γονείς

3. Αφού είσαι εκεί προσπάθησε να τους γνωρίσεις στα αλήθεια

Προσπάθησε να συμμετάσχεις ενεργά στη γνωριμία με τους γονείς του συντρόφου σου. Σε όλους μας αρέσει να νιώθουμε ότι μας ακούν και ότι ένα άτομο ενδιαφέρεται πραγματικά για το τι έχουμε να πούμε. Ένας τρόπος που οι ειδικοί συνιστούν να το πετύχεις είναι «ξεφλουδίζοντας το κρεμμύδι» κατά τη διάρκεια της συνομιλίας. Εμβάθυνε δηλαδή στα πράγματα που λένε, ένα στρώμα τη φορά. Κάνε επακόλουθες ερωτήσεις και δείξε ότι θέλεις να τους καταλάβεις.

4. Πήγαινε με τη ροή των πραγμάτων

Μην στοχεύεις στον έλεγχο της αλληλεπίδρασης. Αν προσπαθήσεις να ξεφλουδίσεις το κρεμμύδι και δεν θέλουν να μπουν πιο βαθιά στη συζήτησε, εγκατέλειψε αυτήν την πρακτική. Μπορεί να έχεις πράγματα για τα οποία θα ήθελες να μιλήσετε, αλλά εάν η συζήτηση πάει σε διαφορετική κατεύθυνση, ακολούθησε τη ροή. Το να είσαι πιεστική ή άκαμπτη είναι ένας γρήγορος τρόπος να κάνεις κάποιον να σε αντιπαθήσει.

7. Να είσαι ευγενική

Όπως και να πάνε τα πράγματα, οι γονείς του συντρόφου σου αφιέρωσαν χρόνο από τη μέρα τους για να σε γνωρίσουν. Φρόντισε να τους δείξεις ότι το εκτιμάς αυτό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

 

 

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: