3 πράγματα που έτρωγε κάθε μέρα ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Άρα από αύριο και εσύ!

Έχουμε καλά νέα για τους απανταχού λάτρεις της σοκολάτας.

Elle 31 Μαρ. 22
3 πράγματα που έτρωγε κάθε μέρα ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Άρα από αύριο και εσύ!
Cover photo: @solenelara

Έχεις δει ποτέ έναν ηλικιωμένο άνθρωπο να είναι τόσο γεμάτος ζωή και νεανική ενέργεια που να έχεις σκεφτεί από μέσα σου «ποιο είναι το μυστικό του;». Αυτή είναι η ακριβής ερώτηση που έκανε το μεγαλύτερο health & wellness store του Ηνωμένου Βασιλείου, το Edensgate, όταν αποφάσισε να ερευνήσει τους γηραιότερους ανθρώπους του κόσμου για να μάθει περισσότερα για τις επιλογές του τρόπου ζωής τους που τους βοήθησαν να ζήσουν μακροχρόνιες ζωές που έσπασαν κάθε ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, ερεύνησαν έξι άτομα που έζησαν μέχρι την ηλικία των 100 ετών. Ανακάλυψαν ότι πράγματα όπως η διατροφή, η κίνηση, τα επίπεδα στρες και η κοινωνικοοικονομική κατάσταση έπαιξαν σημαντικό ρόλο στο πόσο έζησαν αυτοί οι record-breakers .

Το γηραιότερο άτομο σε αυτή τη λίστα και στην καταγεγραμμένη ιστορία ήταν η Γαλλίδα Jeanne Louise Calment, η οποία έζησε μέχρι τα 122 χρόνια και ήταν το μόνο άτομο που έζησε μετά τα 120. Ποια ήταν όμως τα μυστικά μακροζωίας της; Το σίγουρο είναι ότι περιελάμβαναν 3 τρόφιμα.

Σοκολάτα, κρασί πόρτο και ελαιόλαδο

Η Jeanne Louise Calment αποτελούσε ένα μυστήριο όταν ζούσε και παρέμεινε έτσι ακόμα και μετά το θάνατό της. Το 1997 πέθανε σε ηλικία 122 ετών και όταν ρωτήθηκε για τα μυστικά μακροζωίας της, είπε σοκολάτα, κρασί πόρτο και ελαιόλαδο.

3

Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, ειδικά βλέποντας πολλούς αιωνόβιους που ζουν στις Μπλε Ζώνες του κόσμου (περιοχές του κόσμου με τις υψηλότερες συγκεντρώσεις ανθρώπων άνω των 100 ετών) να δειπνούν τακτικά με κόκκινο κρασί και ελαιόλαδο. Στην πραγματικότητα, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο έχει βρεθεί ότι βοηθά στη διαχείριση του βάρους, στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, στη μείωση της φλεγμονής και στη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων.

Το κόκκινο κρασί και η μαύρη σοκολάτα έχει επίσης βρεθεί ότι περιέχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά που μπορούν να συμβάλουν στην καλύτερη συνλική υγεία όταν καταναλώνονται με μέτρο.

Τα χαμηλά επίπεδα στρες θα μπορούσαν επίσης να ήταν ένας παράγοντας. Η Calment είχε το προνόμιο να ζήσει έναν πλούσιο τρόπο ζωής με χαμηλό στρες για όλη τη διάρκεια των 122 χρόνων της. Ποτέ δεν δούλευε με πλήρη απασχόληση, οπότε θα μπορούσες εύκολα να πεις ότι τα επίπεδα άγχους της ήταν πολύ χαμηλότερα από τον μέσο άνθρωπο. Επειδή δεν χρειαζόταν να δουλέψει πολύ, μπορούσε να απολαμβάνει active χόμπι σε σταθερή βάση όπως το τένις, το κολύμπι, το πιάνο και η ποδηλασία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT