Οι 3 μορφές ασκήσεων που πρέπει να περιέχει το workout μας σύμφωνα με τον καρδιολόγο

Αυτός ο συνδυασμός προπονήσεων είναι ιδανικός για την υγεία της καρδιάς.

Elle 30 Δεκ. 21
Οι 3 μορφές ασκήσεων που πρέπει να περιέχει το workout μας σύμφωνα με τον καρδιολόγο

Το 2021, υπάρχουν τουλάχιστον 2.021 τρόποι να ασκηθείς και να ιδρώσεις. Είτε κάνεις πατίνια, είτε κάνεις hula-hoop για να γυμνάσεις τον κορμό σου, είτε απλά βγαίνεις έξω για έναν απλό περίπατο, η κίνηση του σώματός έχει σοβαρά ψυχολογικά και σωματικά οφέλη. Αλλά όταν πρόκειται για τις καλύτερες προπονήσεις για την υγεία της καρδιάς, ο Michael Weinrauch, MD, καρδιολόγος στο New Jersey, λέει ότι τρεις τύποι fitness παίρνουν check.

«Θέλω να τονίσω ότι ακόμη και μια μικρής διάρκειας τακτική άσκηση είναι ευεργετική, όπως το περπάτημα. Τούτου λεχθέντος, όσο περισσότερο μπορείς να προπονείσαι, τόσο το καλύτερο», λέει ο Δρ Weinrauch. Εάν έχεις μερικές επιπλέον ώρες για να γυμνάζεσαι κάθε εβδομάδα, ο Δρ Weinrauch συνιστά μία τριπλέτα προπονήσεων ιδιαίτερα ευεργετικών στην υγεία της καρδιάς. Δηλαδή, αερόβια άσκηση, προπόνηση ενδυνάμωσης και ευκινησία και ευελιξία.

1. Αερόβια δραστηριότητα

«Για την υγεία της καρδιάς, ο στόχος είναι να αναπνέεις περισσότερο και η καρδιά σου να χτυπά πιο γρήγορα, δηλαδή να κάνεις αερόβια δραστηριότητα», λέει ο Δρ Weinrauch. Ο συνδυασμός μέτριας και έντονης σωματικής δραστηριότητας είναι ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχεις. Σκέψου: περπάτημα με τρέξιμο και jogging. Εκτός από την ενίσχυση της καρδιάς σου και τη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων, η αερόβια δραστηριότητα έχει αποδειχθεί επίσης ότι βοηθά στη βελτίωση της γνωστικής λειτουργίας, στην ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος και στη βελτίωση της διάθεσής. Ένα σωρό από οφέλη δηλαδή.

καρδιολόγος

2. Προπόνηση ενδυνάμωσης

Οι οδηγίες της κυβέρνησης των ΗΠΑ αναφέρουν ότι όλοι οι ενήλικες πρέπει να εκτελούν ασκήσεις ενδυνάμωσης για όλες τις κύριες μυϊκές ομάδες τουλάχιστον δύο ημέρες την εβδομάδα. Ο Δρ Weinrauch λέει ότι αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, επειδή η προπόνηση ενδυνάμωσης μπορεί να αυξήσει την οστική πυκνότητα και να μειώσει τις πιθανότητές να πέσου. Όταν συνεχίζεται για αρκετά χρόνια, η προπόνηση με αντίσταση οδηγεί σε αύξηση της άλιπης μυϊκής μάζας και μείωση της αποθήκευσης λίπους που σχετίζεται με την ηλικία. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση. Είτε επιλέγεις ασκήσεις με το βάρος του σώματος είτε χρησιμοποιείς ένα ζευγάρι αλτήρες, όλα αυτά τα οφέλη κάνουν την προπόνηση ενδυνάμωσης μια άξια προσθήκη στην εβδομαδιαία αθλητική σου δραστηριότητα.

καρδιολόγος

3. Ευελιξία και ευκινησία

Σύμφωνα με τον Δρ Weinrauch, η ευελιξία και η ευκινησία είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία της καρδιάς. Η ευλυγισία αναφέρεται στην ικανότητα των μυών να τεντώνονται ενώ η ευκινησία αναφέρεται στο αν μια άρθρωση μπορεί να φτάσει ή όχι σε όλο το εύρος κίνησής της. Οι ασκήσεις διατάσεων, ευλυγισίας και ισορροπίας πιθανότατα δεν έχουν άμεσο όφελος για την καρδιαγγειακή υγεία, αλλά βοηθούν στην πρόληψη τραυματισμών σε δρομείς και βοηθούν στην πρόληψη πτώσεων και στη διατήρηση της ευκινησίας σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Με άλλα λόγια, η ευελιξία και η ευκινησία σου επιτρέπουν να συνεχίσεις να κάνεις όλα τα άλλα πράγματα που αγαπάς και παράλληλα να χαλαρώσεις το νευρικό σου σύστημα.

καρδιολόγος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT