Η νευροεπιστήμονας Wendy Suzuki, Ph.D., επιλέγει ένα πράσινο smoothie για το πρωινό της. Είναι μια συνταγή στην οποία βασίζεται για να μειώσει το καθημερινό της άγχος, αλλά και για την καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου αφού είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Ακόνα και το ίδιο το τελετουργικό είναι χαλαρωτικό, μια στιγμή παύσης σε ένα κατά τα άλλα φρενήρη πρωινό πρόγραμμα.
Τι βάζει λοιπόν αυτή η νευροεπιστήμονας στο smoothie της που είναι τόσο ευεργετικό για τον εγκέφαλο; Το smoothie της Suzuki είναι γεμάτο από τροφές που ενισχύουν την λειτουργία του εγκεφάλου. Πάρε τις μπανάνες, για παράδειγμα: Ο καρπός είναι πλούσιος σε μαγνήσιο και μελέτες έχουν δείξει ότι η έλλειψη μαγνησίου μπορεί να πυροδοτήσει το συμπαθητικό νευρικό σύστημα και όταν αυτό το συμπαθητικό νευρικό σύστημα είναι σε υπερένταση, μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο άγχος. Το σπανάκι είναι επίσης γεμάτο με βιταμίνες και μέταλλα που υποστηρίζουν τον εγκέφαλο, όπως βιταμίνη Κ, φυλλικό οξύ και λουτεΐνη. Τέλος, η έρευνα δείχνει ότι τα μήλα μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της ακετυλοχολίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που τείνει να μειώνεται με την ηλικία και το οξειδωτικό στρες.
Συστατικά
1 μπανάνα (κάντε την παγωμένη για επιπλέον κρεμώδη υφή!)
1 μεγάλη χούφτα σπανάκι
½ κοτσάνι σέλινου, ψιλοκομμένο
1 πράσινο μήλο, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι πάγο
1 φλιτζάνι νερό (προσθέστε ελεύθερα περισσότερο ή λιγότερο υγρό ανάλογα με το πόσο αραιή σας αρέσει η σύσταση)
Εκτέλεση
- Χτυπάμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Μπορείς να το πιεις και να το απολαύσεις για πρωινό, σνακ ή οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.
Φυσικά, μπορείς πάντα να παίξεις με τα υλικά και να κάνεις τη συνταγή δική σου. Ένα υγιές λίπος, όπως το αβοκάντο ή το βούτυρο ξηρών καρπών, μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να παραμείνεις χορτάτη για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.