Ένας κορυφαίος προπονητής υποστηρίζει ότι χρειάζεσαι 3 μόνο πράγματα για να παραμείνεις σε φόρμα

Κι όμως συχνά τα πράγματα είναι πιο απλά από όσο νομίζουμε.

ELLE Team 15 Ιαν. 22
Ένας κορυφαίος προπονητής υποστηρίζει ότι χρειάζεσαι 3 μόνο πράγματα για να παραμείνεις σε φόρμα

Ένα από τα πιο δημοφιλή resolutions κάθε χρόνο είναι η άσκηση. Είτε αυτό σημαίνει να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να γυμναστείς μόνη σου στο σπίτι, είτε να γραφτείς επιτέλους στο γυμναστήριο της περιοχής σου είτε ακόμα να γίνεις περισσότερο ενεργή κάνοντας μεγάλες βόλτες για περπάτημα. Συχνά, ενώ ξεκινάς με τις καλύτερες προδιαγραφές, κάπου χαλάει το πράγμα. Μπορεί να φταίει ο χρόνος που δεν έχεις, μπορεί να απογοητεύεσαι από τα αποτελέσματα που αργούν να φανούν, μπορεί και τίποτα από τα δύο.

Ο κορυφαίος προπονητής και ιδρυτής του Athlean-X, Jeff Cavaliere,  μοιράζεται συχνά συμβουλές για συγκεκριμένες ασκήσεις και τεχνικές που μπορούν να σε βοηθήσουν να μεγιστοποιήσεις την απόδοσή σου στο γυμναστήριο, να ενισχύσεις τα οφέλη της προπόνησης σου και να παραμείνεις στο επιθυμητό για εσένα βάρος. Σε ένα πρόσφατο βίντεο όμως, στο κανάλι Athlean-X, αναλύει τρία πράγματα που χρειάζεται ο καθένας από εμάς για να εξασφαλίσει ότι μπορεί να κρατηθεί σε φόρμα. Spoiler alert: δύο από αυτά προηγούνται της εισόδου σου στο γυμναστήριο.

προπονητής

Η σωστή νοοτροπία

«Όταν συνειδητοποιήσεις ότι υπάρχουν περισσότερα από το να φαίνεσαι ωραία, όταν συνειδητοποιήσεις ότι η υγεία σου, η μακροζωία σου, το πώς νιώθεις καθημερινά, όλα αυτά εξαρτώνται από το επίπεδο της φυσικής σου κατάστασης, μπορεί να αρχίσεις να νοιάζεσαι για αυτό. Αν η στάση σου ξεκινά με το ότι πρέπει να κάνεις μια αλλαγή, τότε είσαι στο σωστό μέρος», λέει ο coach.

Ένα ξεκάθαρο σημείο εκκίνησης

Όσο περισσότερο χρόνο έχεις περάσει στη ζωή σου χωρίς προπόνηση ή άσκηση, τόσο πιο δύσκολο θα είναι και τόσο περισσότερο θα χρειαστεί για να δεις αποτέλεσμα όταν ξεκινήσεις. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποθαρρυνθείς. Απλά πρέπει να είσαι ρεαλίστρια σχετικά με το επίπεδο φυσικής κατάστασης από το οποίο ξεκινάς. «Νομίζω ότι αυτό που συμβαίνει όταν αποφασίζουμε ότι θέλουμε να κάνουμε μια αλλαγή είναι ότι μερικές φορές φιλοδοξούμε να φτάσουμε πολύ ψηλά», λέει ο Cavaliere. Προτείνει μάλιστα να τραβήξεις  μια φωτογραφία της τρέχουσας σωματικής σου διάπλαση για να χρησιμεύσει ως σημείο αναφοράς και ως κίνητρο καθώς ξεκινάς το ταξίδι σου.

προπονητής

Συνέπεια

«Αν πηγαίνεις στο γυμναστήριο όταν πρέπει και προπονείσε όπως πρέπει και κάνεις τα σωστά πράγματα όσον αφορά το τι τρως και παίρνεις χρόνο να ανακάμψεις ανάμεσα στις προπονήσεις… όλα θα λειτουργήσουν, αλλά πρέπει να είσαι συνεπής με αυτό», λέει ο Cavaliere. «Χρειάζεσαι αυτή τη νοοτροπία για να είσαι σωστή, χρειάζεσαι ένα ξεκάθαρο σημείο εκκίνησης, ώστε να ξέρεις πού πας και ρεαλιστικά το πώς μπορείς να φτάσεις εκεί μέσα από αργή, σταθερή πρόοδο και φυσικά συνέπεια», συμπληρώνει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

 

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: