Υλικά
1 κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκετάκια
1 φλιτζάνι μπέικον, κομμένο σε κύβους
5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/4 φλιτζάνι αλεύρι
2 φλυτζάνια γάλα
1 1/4 φλιτζάνια γραβιέρα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
1/4 φλιτζάνι τρίμμα ψωμιού
Εκτέλεση
1. Ρίξε το κουνουπίδι σε βραστό νερό για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Μόλις είναι έτοιμο, το στραγγίζεις, το βάζεις μέσα σε ένα μεγάλο ταψί και το αφήνεις στην άκρη να κρυώσει.
2. Σε ένα μεσαίου μεγέθους τηγάνι, τσιγάρισε το μπέικον. Μόλις γίνει τραγανό και χρυσαφένιο, ρίξε το πάνω από το κουνουπίδι και ανακάτεψε.
3. Σε μια κατσαρόλα, λιώσε το βούτυρο. Στη συνέχεια, πρόσθεσε το αλεύρι και ανακάτεψε για 1 λεπτό, ώστε να αρχίσει να μετατρέπεται σε μια ενιαία μάζα. Έπειτα, ξεκίνα να προσθέτεις σιγά σιγά στην κατσαρόλα το γάλα. Μόλις η σάλτσα σου πήξει, ρίξε το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι.
4. Μόλις λιώσει εντελώς το τυρί, ρίξε την μπεσαμέλ στο ταψί με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύψεις τελείως το μπρόκολο.
5. Πασπάλισε με την τριμμένη παρμεζάνα και το τρίμμα ψωμιού και τέλος περίχυσε το φαγητό με ελάχιστο λιωμένο βούτυρο.
6. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Περισσότερες συνταγές στο: therecipecritic.com