3 ασκήσεις που θα βελτιώσουν την ευλυγισία σου

Γιατί η ευλυγισία είναι σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι της άσκησης;

Elle 10 Νοε. 21
3 ασκήσεις που θα βελτιώσουν την ευλυγισία σου

Όταν ήσουν παιδί μπορούσες να κάνεις ένα σωρό πράγματα που απαιτούν ιδιαίτερη ευλυγισία, τροχούς, κατακόρυφα, σπαγκάτο. Δυστυχώς, με την ηλικία έρχεται μια σταθερή μείωση της ευλυγισίας και για πολλούς από εμάς, όσο καλή φυσική κατάσταση και να έχουμε, οι μέρες που μπορούσαμε να κάνουμε όλα αυτά τα κόλπα έχουν παρέλθει προ πολλού. Ωστόσο, υπάρχοι τρόπους να ανακτήσουμε την χαμένη μας αυτή ικανότητα πίσω και να βελτιώσουμε την ευλυγισία μας.

Σύμφωνα με την γυμνάστρια Traci Copeland, Master Trainer της Nike, η βελτίωση της ευελιξίας είναι σημαντική, καθώς μπορεί να ενισχύσει το εύρος της κίνησής σου και να σου επιτρέψει να κάνεις ορισμένες ασκήσεις γυμναστικής με μεγαλύτερη άνεση, όπως τα sumo squats. Αυτό που πρέπει να κάνεις αν ψάχνεις από που να ξεκινήσεις, είναι να εστιάσεις στις διατάσει

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Traci Copeland (@traco4)


Οι κινήσεις διατάσεων είναι γενικά ασφαλείς για όλους, αλλά μόνο εσύ μπορείς να πεις πότε να καταλάβεις πότε να πιέσεις τον εαυτό σου πιέσετε και πότε να χαλαρώσεις όταν πρόκειται για την ευλυγισία σου. Ξεκίνησε απαλά και αργά με αυτές τις κινήσεις και πρόσεξε ιδιαίτερα τα μέρη όπου αισθάνεσαι ιδιαίτερα σφιγμένη. Πριν από την άσκηση, ο καλύτερος τρόπος για να αυξήσεις την κινητικότητά σου είναι να κάνεις  δυναμικές διατάσεις για να διεγείρεις τα αντανακλαστικά των τενόντων και των μυών σου που βοηθούν στην ιδιοδεκτικότητα (αναγνώριση του σημείου που βρίσκεται το σώμα σου στο χώρο). Αυτό αποτρέπει τον τραυματισμό αυξάνοντας την ευλυγισία για το πάνω και το κάτω μέρος του σώματός και κάνει την καρδιά να αντλεί αίμα. Παρακάτω συγκεντρώσαμε για εσένα 3 ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να αυξήσεις την ευκαψία σου και πρέπει να βάλεις αμέσως στο πρόγραμμα γυμναστικής σου.

1. Ανασηκώσεις ώμων

 • Ενώ στέκεσαι ή κάθεσαι σε μια καρέκλα, χαλάρωσε τους ώμους σου ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο χαμηλά.
 • Εισέπνευσε και σήκωσε τους ώμους μέχρι τα αυτιά σου.
 • Εξέπνευσε και επέστρεψε στην αρχική σου θέση.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Traci Copeland (@traco4)

2.Πλάγιες Κάμψεις κορμού

 • Στάσου όρθια με τα πόδια ανοιχτά στο πλάτος των ώμων.
 • Σήκωσε τα χέρια σου πάνω από το κεφάλι και μπλέξε τα δάχτυλά σου. Γύρισε τα χέρια σου ώστε οι παλάμες να κοιτούν προς το ταβάνι.
 • Εξέπνευσε και ίσιωσε τη σπονδυλική σου στήλη ενώ απομακρύνεις τους ώμους από τα αυτιά σου.
 • Εξέπνευσε και γείρε προς τη μία πλευρά. Θα πρέπει να κρατάς τους ώμους σου χαμηλούς, ακουμπησμένους ομοιόμορφα στους γοφούς σου.
 • Εισέπνευσε και επέστρεψε στο κέντρο και μετά εξέπνευσε στην άλλη πλευρά. Επανάλαβε.

3.Frankenstein Walk

 • Στάσου όρθια με τα πόδια ενωμένα. ανάστημα.
 • Τέντωσε το ένα χέρι ευθεία μπροστά σου, μετά κάνε ένα βήμα και κλωτσήστε με το αντίθετο πόδι ευθεία προς τα πάνω. Επιδίωξε να αγγίξεις το δάχτυλο του ποδιού σου με το τεντωμένο χέρι σου.
 • Γύρισε το πόδι σου στην αρχική θέση και άλλαξε πλευρά καθώς περπατάς, κλωτσώντας με το άλλο πόδι προς τα πάνω και το άλλο χέρι προς τα εμπρός.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: