Το πιο συνηθισμένο λάθος στο spinning σύμφωνα με τους ειδικούς. Σίγουρα το κάνεις και εσύ!

Μάθε πώς η σωστή ρύθμιση του ποδηλάτου και η ευθυγράμμιση του σώματος μπορούν να κάνουν πιο αποτελεσματική την προπόνηση σου.

ELLE Team 04 Οκτ. 21
Το πιο συνηθισμένο λάθος στο spinning σύμφωνα με τους ειδικούς. Σίγουρα το κάνεις και εσύ!

Όταν κάνεις ποδήλατο στο γυμναστήριο και η ένταση ανεβαίνει και ανεβαίνει, πες αλήθεια, πιάνεις με δύναμη το τιμόνι ή όχι; Αυτή η συνηθισμένη κίνηση, μοιάζει άκακη, αλλά στην πραγματικότητα είναι μεγάλο λάθος.

Η προπονήτρια cycling Karla Walsh, αποκαλύπτει ότι αυτό είναι το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι ασκούμενοι και έκανε και η ίδια στο παρελθόν. “Δεν ήξερα ότι έβαζα το λαιμό, τους καρπούς και το κάτω μέρος της πλάτης μου σε μεγάλο κίνδυνο, για να μην αναφέρω ότι καθιστούσα κάθε κίνηση κατά τη διάρκεια της προπόνησης πολύ λιγότερο αποτελεσματική”.

λάθος στο ποδήλατο

Αλλά για να το διορθώσεις αυτό πρέπει να ξεκινήσεις με τη σωστή ρύθμιση του ποδηλάτου. Για να προστατεύσεις τα γόνατα και την πλάτη, μπορείς να χρησιμοποιήσετε το σώμα σου ως μονάδα μέτρησης. Μερικοί βασικοί βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθείς για τη σωστή ρύθμιση είναι:

  • Ευθυγράμμισε το κάθισμά σου στο ίδιο περίπου ύψος με το πάνω μέρος του οστού του ισχίου σου. Τα γόνατά σου πρέπει μόλις να λυγίζουν στο κάτω μέρος της διαδρομής του πεντάλ.
  • Ρυθμίστε το τιμόνι στο ίδιο ύψος με το κάθισμά.
  • Λυγίσε τον αγκώνα σου 90 μοίρες και απλώσε τον καρπό σου προς τα έξω. Η απόσταση από τον αγκώνα σου στις άκρες των δακτύλων σου πρέπει να ταιριάζει με το διάστημα από το κάθισμα στο τιμόνι, οπότε μετακίνησε το ένα ή και τα δύο πίσω ή μπροστά για να ταιριάζει με αυτό το μήκος.

Ενώ η ρύθμιση του ποδηλάτου είναι ζωτικής σημασίας, η ευθυγράμμιση του σώματός σου είναι το άλλο απαραίτητο μέρος της εξίσωσης για μια αποτελεσματική, άνετη και ασφαλή ποδηλασία.

λάθος στο ποδήλατο

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, πρέπει να προσέξεις τον κορμό σου, τράβηξε πίσω και κάτω τις ωμοπλάτες σου και κράτησε το στήθος σου ανοιχτό και έξω. Τα χέρια σου θα πρέπει να ακουμπούν το τιμόνι τόσο ελαφρά που θα μπορούσες σχεδόν να τα αφαιρέσεις εντελώς από τις λαβές. Ενώ τα πόδια σου σπρώχνουν και τραβούν τα πεντάλ, η δύναμη πρέπει να προέρχεται από τον κορμό σου και να ασκείται από τις φτέρνες και όχι από τα δάχτυλα των ποδιών.

Το τελευταίο και πιο σημαντικό βήμα για την πρόληψη αυτού του συνηθισμένου λάθους ποδηλασίας σε εσωτερικούς χώρους είναι να εστιάσεις στο να διατηρήσεις το βάρος σου στο πίσω μισό του σώματός σου για να αποτρέψεις περαιτέρω τραυματισμούς και επιπλέον να διασφαλίσεις ότι δεν ασκείς ανομοιόμορφη πίεση στους τετρακέφαλους.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ELLE Λογότυπο ELLE green days

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: