4 αστυνομικά βιβλία που κόβουν την ανάσα

Αν αγαπάς τις δυνατές ιστορίες, τότε πρέπει σίγουρα να αποκτήσεις αυτές τις εκδόσεις.

Elle 30 Μαρ. 19
4 αστυνομικά βιβλία που κόβουν την ανάσα

ΡΟΥΣΤΕΡ ΜΠΑΡ
του John Grisham (εκδ. Ελληνικά Γράμματα)

Στο αστυνομικό θρίλερ του Αμερικανού συγγραφέα, τρεις φοιτητές Νομικής συνειδητοποιούν ότι επιβαρύνθηκαν με τεράστια δάνεια για να επενδύσουν σε μια σχολή κακής ποιότητας. Η μεγαλύτερη απάτη είναι ότι η σχολή ανήκει σε κάποιον μεγαλομέτοχο μιας τράπεζας που ειδικεύεται στα φοιτητικά δάνεια.

Ο ΣΠΙΝΟΖΑ ΓΑΜΑΕΙ ΤΟΝ ΧΕΓΚΕΛ
του Jean-Bernard Pouy (εκδ. Oposito)

Ο Σπινόζα, ψευδώνυμο του συγγραφέα, είναι αρχηγός μιας αναρχίζουσας συμμορίας μοτοσικλετιστών. Το πνεύμα του βιβλίου βγαίνει κατευθείαν από την ατμόσφαιρα των κοινωνικών κινημάτων αμφισβήτησης του τέλους των δεκαετιών του ’60 και του ’70. Είναι γνήσιο παιδί του πνεύματος του Μάη του ’68 και της punk.

Η ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ ΤΟΥ ΜΑΝΟΛΟ
του Manuel Vasquez Montalban (εκδ. Μεταίχμιο)

Τρία αστυνομικά μυθιστορήματα που εκτυλίσσονται στη γενέτειρά του, τη Βαρκελώνη, φιλοξενεί ο συγκεκριμένος τόμος του Μανόλο, όπως αποκαλούν ακόμη τον διάσημο συγγραφέα οι Ισπανοί, κι ας έχουν περάσει περίπου 14 χρόνια από τον θάνατό του. Πρόκειται για τις Θάλασσες του Νότου, που διαδραματίζεται στη μετά Φράνκο περίοδο, τον Ελληνικό Λαβύρινθο και Το Βραβείο. Οι ιστορίες του, αμιγώς αστυνομικές, έχουν μεσογειακές αναφορές.

ΣΚΥΛΙΑ ΠΟΥ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ
του Juan Madrid (εκδ. Ελληνικά Γράμματα)

Στα χρόνια του Ισπανικού Εμφυλίου αλλά και σε εκείνα που τον ακολούθησαν μας ταξιδεύει ο συγγραφέας σε αυτό το μυθιστόρημα που εκτυλίσσεται από το 1938 έως το 2011. Η ιστορία προβληματίζει έντονα ως προς την ανθρώπινη φύση με ίντριγκες και πολύπλοκες, πληθωρικές και αντιφατικές προσωπικότητες.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT