Follow us

Search

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ 18 Μαΐ 2021

20 θετικές φράσεις που μπορείς να λες στον εαυτό σου για ένα καθημερινό boost αυτοπεποίθησης

Μπορεί όλοι να είμαστε οι καλύτεροι σύμβουλοι και “ψυχολόγοι” για τους φίλους μας, αλλά μερικές φορές πρέπει να φροντίζουμε και τον εαυτό μας. Με τις παρακάτω 20 φράσεις, μπορείς να τονώσεις την δική σου αυτοπεποίθηση και να ξεκινήσεις την κάθε μέρα με θετικά vibes.

Γραφει: ΣΟΦΙΑ ΔΡΟΥΓΚΑ
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ 17 Μαΐ 2021

Τα 2/3 των γονέων που δουλεύουν από το σπίτι, δεν θέλουν να επιστρέψουν στο γραφείο

Η πανδημία είναι εξαιρετικά στρεσογόνα για όλους μας. Όμως, ως γονείς που εργαζόμαστε από το σπίτι, μπορούμε να βρούμε αρκετά θετικά, ειδικά τις ώρες που τα μικρά μας έκαναν τηλεκπαίδευση. Μπορεί να πεταγόμασταν από δωμάτιο σε δωμάτιο συχνά, αφήνοντας για λίγο τη δουλειά μας, όμως σίγουρα νιώθαμε πιο άνετες.

Γραφει: elle.gr
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ 14 Μαΐ 2021

Γιατί τα Instagram stories είναι τόσο εθιστικά;

Το να αφιερώνουμε χρόνο βλέποντας απο την οθόνη τη ζωή των φίλων μας μπορεί να είναι διασκεδαστικό, αλλά ίσως να πρέπει να αφήσουμε λίγο τα Instagram Stories και να εστιάσουμε στην πραγματική ζωή κάποια στιγμή.

Γραφει: ΣΟΦΙΑ ΔΡΟΥΓΚΑ
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ 13 Μαΐ 2021

Τα 5 πιο συνηθισμένα θέματα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζουν οι νέες μητέρες

Αναλύουμε τα 5 σημαντικότερα θέματα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζουν οι νέες μαμάδες που σε συνδυασμό με την κατάσταση της πανδημίας επηρεάζουν την ψυχική τους σταθερότητα και χρίζουν μια άμεση επίσκεψη σε έναν ειδικό που μπορεί να βοηθήσει να ξεπεραστούν,

Γραφει: elle.gr
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ 13 Μαΐ 2021

Γυμναστική ή χρήματα για shopping; Eσύ τι από τα δύο προτιμάς;

Είναι η ευεξία της άσκησης ισχυρότερη από την ικανοποίηση που μπορούν να προσφέρουν τα χρήματα; H Fitness Coach Ζίνα Γκρέκα μας απαντά.

Γραφει: elle.gr
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ 11 Μαΐ 2021

Γιατί αποζητάμε διαρκώς την επιβεβαιώση από τους άλλους; Η ψυχολόγος Φανή Ζαφειρίδου μας εξηγεί

Σε ένα κόσμο που το “τι θα πει ο κόσμος” δυστυχώς έχει ακόμη σημασία, η ψυχολόγος Φανή Ζαφειρίδου μας βοηθά να κατανοήσουμε πως μπορούμε να σταματήσουμε να ενδιαφερόμαστε για τη συγκατάθεση και την έγκριση των άλλων στις προσωπικές μας επιλογές ζωής.

Γραφει: ΣΟΦΙΑ ΔΡΟΥΓΚΑ
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ 8 Μαΐ 2021

Ιδέες για τον μπαμπά και το παιδί που θα κάνουν τη Γιορτή της Μητέρας αξέχαστη

Φέτος, με αφορμή την Γιορτή της μητέρας δίνουμε ιδέες για δραστηριότητες και δώρα που μπορεί να οργανώσει ο μπαμπάς με το παιδί.

Γραφει: elle.gr
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ 6 Μαΐ 2021

Πώς να αποτρέψουμε τα αδέλφια από τους τσακωμούς

Η σχέση ανάμεσα στα αδέλφια χτίζεται με τα χρόνια. Ο life coach Νάσος Θεοδοσόπουλος μας εξηγεί πως να βοηθήσουμε την εξέλιξη της σχέσης τους και να αποτρέψουμε τους τσακωμούς.

Γραφει: elle.gr
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ 2 Μαΐ 2021

Τι δεν σου αρέσει στον εαυτό σου; Οι 10 πιο συχνές απαντήσεις #έρευνα

Σε μια έρευνα με 2.242 ενήλικες στην ερώτηση “Τι δε σου αρέσει στον εαυτό σου” οι απαντήσεις ήταν πολλές αλλά και κοινές μεταξύ τους. Διάβασε τα αποτελέσματα της έρευνας και δες αν και εφόσον ταυτίζεσαι με τις 10 απαντήσεις.

Γραφει: elle.gr

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

σχέση

7 τρόποι να κάνεις τη σχέση σου με το σύντροφό σου πιο δυνατή βάση ερευνών

Μπορεί η πανδημία και η ρουτίνα να επηρεάζουν όλη σου τη ζωή, αλλά με 7 απλούς τρόπους μπορείς να βοηθήσεις τη σχέση σου να βγεί δυνατότερη. Εμείς βρήκαμε τις έρευνες που το αποδεικνύουν και το μόνο που μένει είναι να δείς τι από αυτά μπορείς να κάνεις για να ανανεωθείς σε προσωπικό και ψυχολογικό επίπεδο.

life coach

Ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος του γονιού; Ο life coach απαντά

Ποιος είναι ο σκοπός του γονέα; Ο «γονέας» είναι ένας ρόλος στη ζωή μας. Κάθε ρόλος έχει έναν σκοπό, που προσπαθεί να φέρει εις πέρας. Ο life coach Νάσος Θεοδωρόπουλος με ειδίκευση στους εφήβους και τους γονείς μας αναλύει βήμα-βήμα πως το να είσαι γονιός επηρεάζει-η μάλλον πρέπει να επηρεάζει- τόσο τη δική σου ζωή, όσο και του παιδιού σου

διάθεσή

5 εύκολοι και άμεσοι τρόποι να βελτιώσεις τη διάθεσή σου

Είναι σίγουρο πως δεν είμαστε όλες τις μέρες το ίδιο ευδιάθετοι. Ωστόσο βρήκαμε τα 5 απλά βήματα που θα τονώσουν τη διάθεσή σου και σίγουρα θα σε φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στην ευτυχία.

single parent

8 τρόποι να μειώσεις το στρες αν είσαι single parent

Ακόμη κι αν είσαι single parent, υπάρχουν τρόποι να αποβάλλεις το στρές και να βοηθήσεις την καθημερινότητά σου να γίνει πιο ανάλαφρη.