ΤΟ ΤΑΝΓΚΟ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ
Laszlo Krasznahorkai (εκδ. Πόλις)
Ένα απομονωμένο χωριό στην Ουγγαρία είναι βυθισμένο στην εγκατάλειψη. Ο κομμουνισμός έχει καταρρεύσει και οι ιδεολογίες έχουν κλονιστεί. Ξαφνικά δύο άντρες, που όλοι πίστευαν ότι είναι νεκροί, επανεμφανίζονται. Ένα κείμενο γεμάτο συμπόνια και ανθρωπιά για την ύπαρξή μας σ’ έναν χαοτικό κόσμο.
ΠΑΤΣΙΝΚΟ
της Min Jin Lee (εκδ. Ίκαρος)
Για να αποφύγει την κοινωνική κατακραυγή, μια ανήλικη έγκυος Κορεάτισσα εγκαταλείπει την οικογένειά της και ακολουθεί έναν ιερέα στην Ιαπωνία. Η αφήγηση μιας οικογένειας μεταναστών, που εκτείνεται σε τέσσερις γενιές και οκτώ δεκαετίες με θέματα την πίστη, την ταυτότητα και την επιβίωση.
ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ
του Ράσελ Μπανκς (εκδ. Brainfood)
Ο συγγραφέας μιλά για το πώς διαχειριζόμαστε τις ανθρώπινες τραγωδίες και τον πόνο, μέσα από τέσσερις αφηγητές. Κέντρο του είναι μια μικρή κωμόπολη που αποδιοργανώνεται έπειτα από ένα τραγικό δυστύχημα με το σχολικό λεωφορείο.
Η ΜΟΝΤΕΣΤ ΜΙΝΙΟΝ
του Honore de Balzac (εκδ. Gutenberg)
Η Μοντέστ Μινιόν ονειρεύεται τον μεγάλο έρωτα και αποφασίζει να γράψει με ψευδώνυμο σ’ έναν γνωστό ποιητή. Η απάντηση που λαμβάνει είναι φαινομενικά του ίδιου, στην πραγματικότητα όμως ανήκει στον γραμματέα του. Τι θα γίνει όταν πέσουν οι μάσκες; Πηγή έμπνευσης για το βιβλίο του Balzac, η ερωτική ιστορία του ίδιου με τη μετέπειτα γυναίκα του.
ΟΙ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΟΥ ΑΜΑΡΤΩΛΟΥ
του James Hogg (εκδ. Εξάντας)
Μεγαλωμένος από έναν Καλβινιστή ιερέα, ο ήρωας πιστεύει ότι προορίζεται για την αιώνια σωτηρία. Μπορεί να διαπράξει έγκλημα στο όνομα της θρησκείας;
ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΕΝΟΣ ΝΕΑΡΟΥ ΑΝΔΡΑ
του George Moore (εκδ. Εξάντας)
Η δύσκολη διαδρομή του Ιρλανδού συγγραφέα που έζησε πάνω από μια δεκαετία στο Παρίσι και το Λονδίνο τον οδήγησε σε αυτό το βιβλίο όπου έχουμε πολλές αναφορές στις τέχνες, ειδικά στον ιμπρεσιονισμό, τη λογοτεχνία, την μποέμικη ζωή, ενώ δεν λείπει και η κριτική στην υποκρισία της βικτοριανής εποχής κ.ά.