6 βιβλία που θα σου κρατήσουν συντροφιά μέχρι το τέλος του μήνα

Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να μείνουμε σπίτι για να απολαύσουμε αυτές τις δυνατές ιστορίες.

Elle 16 Μαρ. 19
6 βιβλία που θα σου κρατήσουν συντροφιά μέχρι το τέλος του μήνα

ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
του Τομ Χανκς (εκδ. Πατάκη)
Το πρώτο βιβλίο του διάσημου ηθοποιού, σεναριογράφου και σκηνοθέτη είναι μια συλλογή διηγημάτων με διαφορετικούς πρωταγωνιστές και κοινό στοιχείο τους μια… γραφομηχανή. Η γλώσσα του, άλλοτε συγκινητική και άλλοτε μελαγχολική.

ΚΑΠΟΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ
του Χούλιο Κορτάσαρ (εκδ. Opera)
Ιστορίες, 47 στο σύνολο και χωρίς συνέχεια, με τον Λούκας να περιγράφει αργεντίνικα έθιμα οικογενειών, τις ζωές καλλιτεχνών και να μιλά για τη φιλία. Πίσω από το όνομα Λούκας, όμως, ακούμε τον ίδιο τον συγγραφέα.

ΑΡΜΙΝΟΥΤΑ
της Donatella Di Pietrantonio (εκδ. Ίκαρος)
Μια έφηβη αναγκάζεται να επιστρέψει στη βιολογική της οικογένεια και να χάσει τις ανέσεις της, τις φίλες και την αγάπη εκείνων που θεωρούσε γονείς της. Το καινούριο της σπίτι είναι μικρό, γεμάτο αδέρφια και με λιγοστό φαγητό. Η συγγραφέας πραγματεύεται τα θέματα της μητρότητας, της γονικής ευθύνης και του ανήκειν.

ΚΟΚΑΛΑ ΑΠΟ ΗΛΙΟ
του Μάικ Μακόρμακ (εκδ. Αντίποδες)
Σε ένα μικρό χωριό της Ιρλανδίας, ένας πολιτικός μηχανικός κάνει έναν απολογισμό της ζωής του. Σκέφτεται τον γάμο του, τα παιδιά του, τη δουλειά του, την πολιτική, σε μια χώρα που βρίσκεται στη δίνη της οικονομικής κρίσης. Μια ελεγεία για το χάος της ζωής και τις προσπάθειες να το βάλουμε σε τάξη.

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ
της Marie-Helene Lafon (εκδ. Εξάντας)
Η Γκορντανά δεν είναι ούτε 30 ετών. Εργάζεται ως ταμίας σε ένα σουπερμάρκετ του Παρισιού και έχει τραβήξει το ενδιαφέρον της Ζαν Σαντουάρ. Η τελευταία είναι μια συνταξιούχος που αναζητά μυθιστορηματικούς ήρωες για να γεμίζει τη μοναξιά της πλέκοντας ολόκληρες ιστορίες.

Ο ΣΗΜΑΤΩΡΟΣ
του Charles Dickens (εκδ. Άγρα)
Το τελευταίο μυθιστόρημα που παρέδωσε ολοκληρωμένο ο Βρετανός συγγραφέας είναι μια ιστορία φαντασμάτων. Η πλοκή εκτυλίσσεται σε κάποιον έρημο σιδηροδρομικό σταθμό, όπου ο υπάλληλος αντιμετωπίζει διάφορα μεταφυσικά φαινόμενα.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT