8 πράγματα που δεν γνωρίζεις για τις βασιλικές περιοδείες

Με αφορμή το ταξίδι του Πρίγκιπα Harry, της Meghan Markle αλλά και του μονάκριβου γιου τους Archie στην Νότια Αφρική στις αρχές του Οκτώβρη, αποκαλύπτουμε μερικές πληροφορίες για τις βασιλικές περιοδείες, που ενδεχομένως ποτέ δεν είχες σκεφτεί.

HELLO.gr 24 Σεπ. 19
8 πράγματα που δεν γνωρίζεις για τις βασιλικές περιοδείες

Γιατί γίνονται;

Οι περιοδείες της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, συνήθως υποκινούνται από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ή από τη χώρα που θα φιλοξενήσει τα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας, λαμβάνουν χώρα πολλές συναντήσεις, δραστηριότητες και ειδικά events που έχουν σκοπό να τονίσουν πράγματα που θεωρούνται σημαντικά από τη χώρα της φιλοξενίας.

Πόσο διαρκούν;

Εξαρτάται από τη χώρα όπου πραγματοποιούνται. Για παράδειγμα, η περιοδεία του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ στην Αυστραλία, στα νησιά Φίτζι, Τόνγκα και στη Νέα Ζηλανδία διήρκεσε 16 συνολικά ημέρες. Την ίδια χρονιά, το 2018, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κάθριν Μίντλετον ταξίδεψαν στη Σουηδία και στη Νορβηγία για τέσσερις ημέρες.

Ποιοι ταξιδεύουν μαζί με τους γαλαζοαίματους;

Τα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας συνήθως συνοδεύονται από πολυμελή ομάδα, ανάμεσά τους, προσωπικοί βοηθοί, κομμωτές, νταντάδες, γραμματείς, εκπρόσωποι Τύπου και φυσικά άνδρες της προσωπικής ασφάλειας της οικογένειας. Όταν ο Δούκας και η Δούκισσα του Κέιμπριτζ επισκέφτηκαν τον Καναδά με τα παιδιά τους, το 2016, τους συνόδευσαν στο ταξίδι τους, μία 12μελής ομάδα.

Πόσο κοστίζει μία βασιλική περιοδεία;

Διαφέρει κατά περίπτωση. Για παράδειγμα η περιοδεία του πρίγκιπα Κάρολου και της Δούκισσας της Κορνουάλης στην Αγία Λουκία, στα Μπαρμπέιντος, στον Άγιο Βικέντιο και στις Γρεναδίνες, στη Γρενάδα και στο Γκραντ Κέιμαν, κόστισε 417.000 λίρες το 2019. Η περιοδεία του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ στα νησιά Φίτζι και Τόνγκα στοίχισαν 81.000 λίρες.

Διάβασε περισσότερα στο HELLO.gr.
Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT