Ακολουθεί κείμενο για βαφή μαλλιών (ουχί αυγών) κατ’ οίκον #ElenasDiary

Ημερολόγιο Καραντίνας: Επεισόδιο 33. Η Έλενα Μακρή μοιράζεται μαζί σας χρήσιμες συμβουλές για να βάψετε τα μαλλιά σας μόνη στο σπίτι, χωρίς να συμβουλευτείτε εγχειρίδιο πυρηνικής φυσικής.

HELLO.gr 16 Απρ. 20
Ακολουθεί κείμενο για βαφή μαλλιών (ουχί αυγών) κατ’ οίκον #ElenasDiary

Η κατάσταση λόγω καραντίνας είχε φτάσει στο απροχώρητο. Το τελευταίο δεκαήμερο θυμόμουν έντονα γνωμικά της μητέρας μου που μου έλεγε πόσο απελπισμένη και σε κατάθλιψη αισθανόταν, όταν μεγαλώνοντας, για αστάθμητους παράγοντες, καθυστερούσε να βάψει τα μαλλιά της, ενώ έβλεπε βαθμιαία την ρίζα των μαλλιών της να ξεπροβάλλει απειλητικά και τα άσπρα της μαλλιά να την κατακλύζουν.

Στη δικιά μου περίπτωση δεν αντικρίζω ακόμα άσπρα μαλλιά, κάποιες άσπρες τρίχες πού και πού με καταδιώκουν από την εφηβεία μου ακόμη και έχω εξοικειωθεί. Τις σκούρες καστανές ρίζες δεν αντέχω να ξεπροβάλλουν και να μετατρέπομαι στις τρίχρωμες κεραμιδόγατες, μαύρες κατά βάση με μπεζ παρδαλό κατά τόπους (δυο χρώματα) και λευκή κοιλιά!

Κάπως έτσι με αναγνώρισα στον καθρέφτη του γειτονικού φαρμακείου πριν τρεις μέρες, ενώ πέρναγα φευγάτη, ντυμένη με την μαύρη στολή καραντίνας (ήτοι μαύρη φόρμα μαύρο τζάκετ) και μάσκα και αν σας πω πως δεν τρόμαξα, ψέμματα θα πω! Έναν ελαφρύ φόβο τον είχα και όταν γύρισα και με καλοπρόσεξα και στον καθρέφτη του μπάνιου μου, ρώτησα το σύζυγό μου, ο οποίος παρακολουθούσε το 38ο επεισόδιο σειράς, εάν τον ενοχλούσε κάτι στο μαλλί μου. Ο ίδιος, άνθρωπος που δεν παρατηρεί ουσιαστικές αλλαγές, τύπου κοντό καρέ με μακρύ μέχρι την μέση, μου είπε: «γιατί έχουν μαύρες φαρδιές ρίγες;». Τότε είπα πως είναι η ώρα να δράσω κατ’ οίκον.

Βαφή κατ´οίκον έχω κάνει μόνο σε αυγά. Δεν έχω βάψει πότε τίποτε άλλο ενώ γενικά αν και δεινή στα καλλιτεχνικά, με τα μαλλιά πότε δεν είχα εκδηλώσει κομμωτικό ενδιαφέρον. Συμβουλεύτηκα φίλη μου από το κομμωτήριο μου και αφού με προμήθευσε με συμβουλές -χαρτί για ναυτιλλομένους- και κατάλληλο μείγμα, δεύτερο μείγμα, πινέλο, λοσιόν υπό αλλεργική, διότι παθαίνω και αλλεργία, προειδοποίησα τους κοντινούς μου πως μπορεί σε δυο ώρες να με δουν με μισά μαλλιά γιατί μπορεί να τα κάψω ή με περίεργο χρώμα γιατί «παίζω κομμωτήριο».

Βάψτε step by step τα μαλλιά σας στο σπίτι με επιτυχία, ακολουθώντας τις συμβουλές της Έλενας Μακρή που θα βρείτε στο Elena’s Diary στο HELLO.gr.
Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT