Αλεξάνδρα Διονά: Μια blogger που ισχυρίζεται πως η ευτυχία είναι επιλογή

Μιλήσαμε με το πιο χαρούμενο κορίτσι του Ελληνικού internet, το οποίο βρίσκεται πίσω από το blog A Shiny Day. Λατρεύει τα αβοκάντο, κεντάει, βγάζει καταπληκτικές φωτογραφίες και δεν σταματάει να γελά.

Elle 28 Δεκ. 18
Αλεξάνδρα Διονά: Μια blogger που ισχυρίζεται πως η ευτυχία είναι επιλογή

«Παραδόξως είμαι ένα ευτυχισμένο παιδί. H ευτυχία είναι επιλογή. Κι εγώ, όντως, έχω επιλέξει να είμαι ευτυχισμένη. Αληθινά και βαθιά ευτυχισμένη. Να ψάχνω παντού το φως. Να ψάχνω για εκείνη τη μικρή γιορτή. Και να τη στολίζω με υφασμάτινα σημαιάκια βαμμένα από αβοκάντο, κεντήματα και λαχταριστά pancakes. Και κάπως έτσι είναι η κάθε μέρα μου. Αν με αναζητήσετε, θα με βρείτε κάπου ανάμεσα στις 4 γάτες μας, τα 98 φυτά μας, κάπου να κεντάω πλάι στον αγαπημένο μου ή πάνω από μία κατσαρόλα να βράζω αβοκάντο για να δω το ροδοκόκκινο χρώμα να βγαίνει από το κουκούτσι του. Θα με βρείτε πάντα με τα χέρια απασχολημένα. Θα με βρείτε με μια ιδέα. Θα με βρείτε παιδικά ενθουσιασμένη γι’ αυτή την ιδέα. Θα με βρείτε μέσα σε μια μικρή και ιδιαίτερη γιορτή. Κι αν δεν με βρείτε, είναι επειδή θα έχω πάει βόλτα με το ποδήλατο! Και θα παρατηρώ τον κόσμο γύρω μου και θα φαντάζομαι εικόνες. Γιατί είναι κι εκείνες οι στιγμές που γιορτάζω δημιουργώντας εικόνες. Αν με ρωτήσετε αν είμαι φωτογράφος, θα σας πω πως δεν είμαι. Μου αρέσει να φτιάχνω εικόνες, να διαλέγω τον τόπο, τα υλικά, τα πρόσωπα. Να μοιράζομαι μαζί τους τη στιγμή που έχω στο μυαλό μου ότι θέλω να αποτυπώσω. Βάζω πάντα τις φίλες μου να ζουν μια συνθήκη συνήθως παράδοξη. Αγαπώ το παράδοξο. Γιατί μέσα από αυτό βλέπω την ελπίδα. Βλέπω ότι μπορούμε. Μπορούμε κι έτσι. Το όνειρό μου είναι κάπως παιδικό και απλό. Ονειρεύομαι μια ηλιόλουστη Κυριακή, σε μια αυλή με ριγέ καρέκλες, σπιτική λεμονάδα και αγαπημένους φίλους που όλοι κάτι φτιάχνουν… Ετοιμάζουν μια γιορτή… Τη γιορτή της ίδιας της ζωής! Και δουλεύω γι’ αυτό το όνειρο. Εργάζομαι σκληρά»

 

Mini Bio: «Η Αλεξάνδρα, εγώ δηλαδή, είμαι παθιασμένη με την δημιουργία. Με ξεκάθαρη κλίση προς την καλλιτεχνία από τα παιδικά μου χρόνια, ξεκίνησα με τοιχογραφίες και ολοσωματογραφίες – ναι, ζωγράφιζα τον εαυτό μου με ανεξίτηλους μαρκαδόρους. Στο σχολείο αποφάσισα ότι θα περάσω στην Αρχιτεκτονική. Έκανα αυτό ακριβώς. Πέρασα! Πρόλαβα να διδαχθώ την αρμονία, τον φωτισμό. Έμαθα να τοποθετώ τον άνθρωπο στο κέντρο: πρωταγωνιστή! Η συνέχεια ήρθε, όπως το επόμενο βήμα του περιπατητή. Design, ιδιοκατασκευές, φωτογραφία, styling, visual content, χειροποίητες δημιουργίες. Το ashinyday στα πρώτα του βήματα. Το 2015 και για 3 χρόνια εργάστηκα ως Visual Content Creator σε μία ελληνική εταιρία μόδας. Εκεί έμαθα πολλά κι είχα την ευκαιρία να πειραματιστώ σε διάφορους τομείς. Εξασκήθηκα πολύ στη φωτογραφία, γνώρισα σημαντικούς ανθρώπους αλλά κυρίως συνειδητοποίησα τι είναι αυτό που αγαπάω περισσότερο από όλα. Να δημιουργώ ασταμάτητα και χωρίς περιορισμούς. Να δημιουργώ ιδέες και εικόνες και να τις μοιράζομαι με τους γύρω μου. Έτσι, προχώρησα άλλο ένα βήμα κι έστησα από την αρχή και σε γερές βάσεις τον κόσμο μου. Έναν κόσμο γεμάτο δημιουργικότητα. Έναν κόσμο γεμάτο ευεξία και μεγάλη αγάπη για τη φύση και οτιδήποτε αγνό. Όλα αυτά είναι το ashinyday.com. Μια στάση ζωής σε blog ή ένα πλάνο ζωής. Μία θετική δύναμη που εύχομαι ότι θα εμπνεύσει όλους τους γύρω μου να ζήσουν μια δημιουργική ζωή γεμάτη φως».

*Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο τεύχος Νοεμβρίου στο πλαίσιο του αφιερώματος “30 χρόνια ELLE”.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT