Αλίκη Λαμπροπούλου: «Ζητούμενο δεν είναι μόνο ο αποκλεισμός του πλαστικού, αλλά και η προσφορά εναλλακτικών λύσεων»

Η External Affairs της Common Seas μας εξηγεί την αποστολή της  Common Seas που είναι η μείωση του πλαστικού στις θάλασσες του πλανήτη.

Elle 09 Ιουν. 22
Αλίκη Λαμπροπούλου: «Ζητούμενο δεν είναι μόνο ο αποκλεισμός του πλαστικού, αλλά και η προσφορά εναλλακτικών λύσεων»

«Αποστολή της Common Seas είναι η μείωση της ρύπανσης που προκαλείται από το πλαστικό σε όλο το υδάτινο φάσμα, δηλαδή σε θάλασσες, παράκτιες περιοχές, παραλίες, λίμνες, ποτάμια. Δρα σε Μαλδίβες, Ινδονησία και Ελλάδα, όπου μέσα από το πρωτοποριακό πρόγραμμα Clean Blue Paros σχεδιάζει και υλοποιεί λύσεις που έχουν μειώσει σημαντικά τη ρύπανση από το πλαστικό στο νησί της Πάρου. Για να το πετύχει αυτό, αντιμετωπίζει το θέμα σφαιρικά και δεν στέκεται μόνο στις απαγορεύσεις ή τους περιορισμούς στη χρήση πλαστικών αντικειμένων. Γιατί το ζητούμενο δεν είναι μόνο ο αποκλεισμός του πλαστικού, αλλά και η προσφορά εναλλακτικών λύσεων. Επαναχρησιμοποιούμενα δοχεία, σκεύη, σταχτοδοχεία, υλικό επικοινωνίας και καμπάνιες ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, μελέτες, έρευνες, συνεργασίες με τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, εθελοντισμός, επαγγελματισμός, αλλά και έρευνα συνθέτουν το δοκιμασμένο και επιτυχημένο, πλέον, δείγμα δράσεών της Common Seas. Σε αυτό το τελευταίο, την έρευνα, διεθνής μελέτη που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από το Vrije Universiteit Amsterdam, ύστερα από πρωτοβουλία μας, έφερε στην επιφάνεια το εξαιρετικά ανησυχητικό εύρημα της ύπαρξης πλαστικών μικροσωματίδιων στο ανθρώπινο αίμα! 
Μπορούμε όλοι να συμμετάσχουμε στις δράσεις της Common Seas και να γνωρίσουμε από πρώτο χέρι και τα προβλήματα και τις λύσεις τους. Επίσης, μπορούμε να πίνουμε νερό βρύσης και όχι εμφιαλωμένο, να βάλουμε στη ζωή μας επαναχρησιμοποιούμενα σκεύη, να μην ξαναπετάξουμε κάτω αποτσίγαρα, να αλλάξουμε πεποιθήσεις και να αγαπάμε την ευθύνη, όπως γράφει ο Νίκος Καζαντζάκης. “Ν΄ αγαπάς την ευθύνη, να λες εγώ, εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο”. (Ασκητική)». 

Info: commonseas.com

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT