Αποτοξίνωση για υγιές δέρμα με 8 ευρώ

Δοκιμάστε τη νέα σάουνα που λατρεύουν οι αθλητές και η οποία βοηθά το σώμα να αποβάλλει τις τοξίνες με υπέρυθρο φως.

Elle 28 Ιαν. 13
Αποτοξίνωση για υγιές δέρμα με 8 ευρώ

Αυτό το Σάββατο έβαλα το μπικίνι μου και βρέθηκα… αραχτή σε μια ατομική υπέρυθρη (infrared) σάουνα ιδρώνοντας χωρίς να κάνω τίποτε. Η θερμοκρασία ήταν ρυθμισμένη στους 40°C για σχεδόν 25΄, αρκετά χαμηλότερα δηλαδή από ό,τι στην κλασική της μορφή, που είναι γύρω στους 80°C.

Όπως μου εξηγεί ο Δημήτρης Φράγκος, επιστήμονας φυσικής αγωγής, «η σάουνα χωρίς ατμό λειτουργεί με υπέρυθρη ακτινοβολία και η ατμόσφαιρα είναι ξηρή, ενώ στην κλασική είναι ενυδατωμένη. Αυτό σημαίνει ότι η υπέρυθρη δεν είναι απαγορευτική και σε άτομα με ευρυαγγείες ή άσθμα. Επιπλέον έχει αναλγητική δράση σε μυϊκούς πόνους και θλάσεις. Μάλιστα, 12'-15΄ ισοδυναμούν με μια μορφή προπόνησης».

Ο δρ Οζ, καρδιολόγος και διάσημος συνεργάτης της Όπρα Γουίνφρι, ορκίζεται ότι με αυτή χάνει κάποιος 700 θερμίδες στο… καθισιό, ενώ κάνει και αποτοξίνωση μέσω του ιδρώτα. Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, η νέα αυτή μορφή σάουνας κάνει καλό σε μυοσκελετικά προβλήματα, στην υπέρταση και τη ρευματοειδή αρθρίτιδα. Ωστόσο, όπως στην κλασική μορφή, έτσι και εδώ υπάρχουν αντενδείξεις: οι γιατροί δεν τη συνιστούν σε όσους έχουν σοβαρά προβλήματα με την καρδιά.

Αν κάνετε ήδη σάουνα και θέλετε να τη δοκιμάσετε, είναι μια πολύ οικονομική επιλογή.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT