Balenciaga Resort 2023: Όταν το Χρηματιστήριο της Wall Street μετατράπηκε σε catwalk

Με φόντο το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και μια επικείμενη κατάρρευση του συστήματος, αυτό το show της Balenciaga φλέρταρε με τον φόβο, τον τρόπο, το σκοτάδι, τον κίνδυνο. Αυτός άλλωστε είναι ο Demna!

Elle 23 Μαΐ. 22
Balenciaga Resort 2023: Όταν το Χρηματιστήριο της Wall Street μετατράπηκε σε catwalk

Τι κι αν λίγες μέρες νωρίτερα η Virginie Viard παρουσίασε την Cruise 2023 συλλογή του οίκου Chanel στο επιβλητικό Monte Carlo Beach Club, αποτίοντας φόρο τιμής στο Μονακό και την αίγλη του; Τι και αν ο οίκος Gucci παρουσίασε την «Cosmogonie» του, όπως ονόμασε την Resort 2023 συλλογή του, στο Castel Del Monte του 13ου αιώνα στην Απουλία της Ιταλίας; Ο Demna Gvasalia, Καλλιτεχνικός Διευθυντής του οίκου Balenciaga, είχε φανταστεί κάτι τελείως διαφορετικό για την Resort 2023 συλλογή του label. Ένα location όχι τόσο μεγαλειώδες αλλά εξίσου σπουδαίο και σημαντικό. Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Την ώρα που τα πρωτοσέλιδα για μια επικείμενη οικονομική ύφεση πληθαίνουν και μετά το τέλος μια δύσκολης για το Αμερικανικό χρηματιστήριο εβδομάδας, ο Demna Gvasalia, θεώρησε πως αυτό είναι το ιδανικό σκηνικό για να παρουσιάσει την Resort 2023 συλλογή του. Το σκοτάδι άλλωστε πάντα τον γοήτευε και, για εκείνον, δεν είχε ποτέ τίποτα το απειλητικό.

Εκεί ακριβώς λοιπόν, με φόντο την αίθουσα συναλλαγών του χρηματιστηρίου της Wall Street, ανάμεσα σε οθόνες με μετοχές, λογότυπα εταιρειών, δείκτες και τιμές που ανεβοκατεβαίνουν, εκεί επέλεξε να ξεδιπλώσει για πρώτη φορά την νέα Resort 2023 collection του για τον γαλλικό οίκο Balenciaga στο κοινό, το οποίο νωρίτερα ως πρόσκληση για το show είχε λάβει έναν πάκο από ψεύτικα δολάρια.

Η συλλογή αποτελούνταν από 3 βασικά μέρη: την νέα σειρά Garde-Robe του οίκου, την Eveningwear και την παρουσίαση της πιο πρόσφατης συνεργασίας Balenciaga –Αdidas, η οποία πλέον είναι διαθέσιμη.

Οι tailored σιλουέτες που φιλοξενεί η συλλογή θα μπορούσαν να ανήκουν στη γκαρνταρόμπα μίας γραμματέως ή ενός στελέχους επιχείρησης. Οι υπερμεγέθεις φιόγκοι και τα δεσίματα και οι τεράστιοι ώμοι με βάτες, οι δραματικά ευρύχωρες γκαμπαρντίνες και τα μάξι μήκη που αγγίζουν οριακά το πάτωμα συνέθεσαν την casual Garde-robe σειρά, ενώ maxi sequined φορέματα και skinny μυτερές μπότες το εντυπωσιακό eveningwear.

Η ταυτότητα όλων των μοντέλων που περπάτησαν στο σόου παρέμεινε κρυφή. Full face μάσκες από λάτεξ κάλυψαν ολοκληρωτικά τα πρόσωπά τους, αφήνοντας ορατά μόνο τα μάτια και τη μύτη. H έμπνευση πίσω από τις μάσκες μας θύμισε το ολόμαυρο Balenciaga look που φόρεσε η Kim Kardashian στο Met Gala του 2021, επιβεβαιώνοντας πως ο Demna ορίζει ήδη μια νέα αισθητική προσέγγιση στη μόδα.

Η αίσθηση αυτή του υπερδιογκομένου tailoring ενισχύθηκε από τα παπούτσια με τα οποία ολοκληρώνονταν τα looks: παραφουσκωμένες μυτερές γόβες και υπερμεγέθεις τρακτερωτές lace – up μπότες, που θυμίζουν λίγο τα παπούτσια των κλόουν.

Η συλλογή, βεβαίως, δεν αγνοεί τις street style σιλουέτες και τα sporty κομμάτια που έγιναν signature στη σύγχρονη ταυτότητα του brand. Μάλιστα, είναι αυτές που εγκαινίασαν τη συνεργασία του οίκου με την adidas για μία limited συλλογή – κομμάτια της οποία είναι ήδη διαθέσιμα για αγορά, ανάμεσά τους αθλητικές φόρμες, φαρδιά t-shirts, πολύχρωμες boxer’s robes και φορέματα, όλα με τις εμβληματικές ρίγες της adidas κι ένα τροποποιημένο λογότυπο. Κάτω από το logo της adidas – το χαρακτηριστικό τριφύλλι – ήταν γραμμένο το brand name Balenciaga με πεζά γράμματα. 

Και σ’ αυτή τη σειρά είναι ξεκάθαρη η έμφαση στις τρομακτικά ευρύχωρες φόρμες των ρούχων, ενώ από την ίδια λογική, του oversized, δεν ξεφεύγουν ούτε τα αθλητικά της συνεργασίας Balenciaga x adidas.  Από αξεσουάρ, εκτός από τις iconic money bags, κρατάμε σίγουρα τις μεγάλες bowling bags με τις τρεις ρίγες και φυσικά τα γυαλιά ηλίου-μάσκα που μόλις επέστρεψαν από τα 00s και είναι ήδη must have.

Δείτε ολόκληρο το show της Resort 2023 collection του οίκου Balenciaga παρακάτω:

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: