Blog Gourmet News: Η νοστιμιά του Ασύρτικου κρασιού

Αν θέλετε να ανακαλύψετε την υπέροχη γεύση του Ασύρτικου, τότε αναλαμβάνει να σας μυήσει σε αυτήν το γαστρονομικό δείπνο της Wine Plus.

Elle 28 Ιουν. 12
Blog Gourmet News: Η νοστιμιά του Ασύρτικου κρασιού

Καλοκαιρινή ανεμελιά και στην πόλη, σε ένα δροσερό περιβάλλον με ευχάριστη ατμόσφαιρα, και αξέχαστες γεύσεις εδεσμάτων και κρασιών σε προσεγμένους συνδυασμούς μάς υπόσχεται το επόμενο γαστρονομικό δείπνο της Wine Plus. Την Τετάρτη 11 Ιουλίου στο εστιατόριο Alfredo's Garden του Regency Casino Thessaloniki ανακαλύπτουμε το Ασύρτικο.

Αφυπνιστική οξύτητα, γενναιόδωρο αλκοόλ, άρωμα λεμονανθών και μεταλλική επίγευση. Μ' αυτά τα εφόδια στη βαλίτσα του, το Ασύρτικο, το πιο δυναμικό ελληνικό λευκό σταφύλι, ξεκίνησε από την πατρίδα του, τη Σαντορίνη, για να κατακτήσει τον κόσμο. Στο γαστρονομικό δείπνο της Wine Plus θα απολαύσουμε φρέσκα και ωριμασμένα σε βαρέλι ξηρά και γλυκά Ασύρτικα από τη Σαντορίνη, τη Δράμα και τη Χαλκιδική.

Τις αρετές της αγαπημένης ποικιλίας θα τις ανακαλύψουμε δίπλα σε εδέσματα, μικρά και μεγάλα γευστικά αριστουργήματα, που σχεδίασε ειδικά για τη βραδιά ο executive chef του Regency Casino Thessaloniki Απόστολος Αλτάνης.
Η βραδιά, εκτός από μεθυστική, προβλέπεται και άκρως αποκαλυπτική, ικανοποιώντας κάθε ουρανίσκο, τόσο των οινόφιλων όσο και εκείνων που λατρεύουν τις gourmet γεύσεις!

Το μενού περιλαμβάνει:
Δροσερή σούπα μαρουλιού με ξινή κρέμα, χαβιάρι σολομού, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.
Ασύρτικο 2011, Santo Wines (ΠΟΠ Σαντορίνη)
Κτήμα Σιγάλα 2011 (ΠΟΠ Σαντορίνη)
Klima klima BIO Ασύρτικο 2011, Ε. Τσάνταλη (ΠΓΕ Χαλκιδική)

Φρέσκα λαχανικά με αγγουράκι και κάππαρη, φέτα με αρωματικά βότανα
και δροσερό ντρέσινγκ ντομάτας με ξίδι Ασύρτικο.
Κτήμα Αργυρού 2011 (ΠΟΠ Σαντορίνη)
Emphasis Assyrtiko 2011, Κτήμα Παυλίδη (ΠΓΕ Δράμα)

Σιγοψημένη χοιρινή παντσέτα με καπνιστή κρέμα μελιτζάνας
και μαρμελάδα από ντοματίνια Σαντορίνης
Καλλίστη Reserve 2010, Boutari (ΠΟΠ Σαντορίνη)
Ασύρτικο 2010, Κτήμα Τέχνη Οίνου (ΠΓΕ Δράμα)

Σουφλέ σοκολάτας Valrhona με φράουλα και ραβέντι, σος πραλίνας και παγωτό παπαρούνα.
Vinsanto, Boutari (ΠΟΠ Σαντορίνη)
Vinsanto, Santo Wines (ΠΟΠ Σαντορίνη)

Info: Ώρα προσέλευσης: 21.00. Κόστος συμμετοχής κατ’ άτομο: € 29
Για κρατήσεις επικοινωνήστε με το εστιατόριο Alfredo’s Garden, τηλ.: 2310 491199.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT