BLOG Gourmet News: Μια βραδιά εμπνευσμένη από τον Τζέιμι Όλιβερ στο εστιατόριο Hytra

Το εστιατόριο Hytra της Στέγης γιορτάζει στις 19 Μαΐου την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφικής Επανάστασης -ιδέα του διακεκριμένου Βρετανού σεφ Τζέιμι Όλιβερ- με μια εκδήλωση στην οποία πρωταγωνιστούν τα παιδιά και... το καλό φαγητό.

 

Elle 13 Μαΐ. 12
BLOG Gourmet News: Μια βραδιά εμπνευσμένη από τον Τζέιμι Όλιβερ στο εστιατόριο Hytra

Είναι μια ξεχωριστή μέρα για το εστιατόριο Hytra, που καλεί τους μικρούς του φίλους στον έκτο όροφο της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών, σε μια γιορτή αφιερωμένη στο καλομαγειρεμένο τοπικό φαγητό. Τα παιδιά της πόλης θα μάθουν διασκεδάζοντας με τον σεφ του Hytra Νίκο Καραθάνο τα μυστικά παρασκευής ενός τοπικού γεύματος και τον τρόπο παραγωγής των διατροφικών προϊόντων μέχρι την κατανάλωσή τους στο τραπέζι μας.

Στις 19 Μαΐου 2012 θα γιορταστεί για πρώτη φορά η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφικής Επανάστασης (Food Revolution Day) με εμπνευστή τον Βρετανό σεφ Τζέιμι Όλιβερ, γνωστό ήδη από τα ευπώλητα παγκοσμίως βιβλία με συνταγές του και κυρίως από τα βραβευμένα τηλεοπτικά προγράμματα μαγειρικής, που έχουν αναμεταδοθεί και από την ελληνική δημόσια και ιδιωτική τηλεόραση.

O Τζέιμι Όλιβερ, βραβευμένος το 2006 ως «το πιο σημαντικό πρόσωπο πολιτικής επιρροής στη Βρετανία» από το Channel 4, αλλά και το 2010 με το μεγάλο βραβείο TED για την καμπάνια διατροφικής επανάστασης στα σχολεία της Μεγάλης Βρετανίας, εδώ και μία δεκαετία περίπου δραστηριοποιείται για την επιστροφή της οικιακής παραγωγής και κατανάλωσης υγιεινών γευμάτων στα σχολεία της Μεγάλης Βρετανίας και των ΗΠΑ. Με την πρώτη του τηλεοπτική εκπομπή School Food Revolution, που μεταδόθηκε το 2006, κατάφερε να πείσει τη βρετανική κυβέρνηση να ξοδέψει εκείνη μόνο τη χρονιά 280 εκατ. λίρες για την αλλαγή των διατροφικών προγραμμάτων (αμφιβόλου ποιότητας κατεψυγμένων και προψημένων κυρίως γευμάτων) στα σχολεία της Μεγάλης Βρετανίας.

Εκτός από την Αθήνα, δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφικής Επανάστασης θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο της Κρήτης και τη Ζάκυνθο.
Στην ιστοσελίδα www.foodrevolutionday.com θα βρείτε όλες τις πληροφορίες για τις χώρες που ήδη συμμετέχουν με δράσεις στην Food Revolution Day, τον τρόπο συμμετοχής σας και την δραστηριότητα του Jamie Oliver Foundation.

Info: Hytra, Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, Συγγρού 107-109, τηλ. 217 7071118.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT