Blog Gourmet News: Νοστιμιές που μυρίζουν θάλασσα

Το «Ιώδιο» όπως δηλώνει και η ονομασία του είναι το εστιατόριο που ξέρει να σε ταξιδεύει μέσα από τις γεύσεις του στο ελληνικό καλοκαίρι.

Elle 27 Αυγ. 12
Blog Gourmet News: Νοστιμιές που μυρίζουν θάλασσα

Υπάρχει άποψη, γνώση και αγάπη για την ντόπια φρέσκια ύλη. Ο σεφ Μάρκος Πατεράκης έχει μια  παιχνιδιάρικη διάθεση στην κουζίνα του που σε παρασύρει.
Ο χώρος, χαλαρός και ευχάριστος, σε συνδυασμό με το φιλόξενο σέρβις σε κερδίζει αμέσως.

Παίρνεις θέση και μόλις το ποτήρι του ούζου ιδρώσει από τα παγάκια πίνεις την πρώτη γουλιά που θα σου ευφράνει το είναι σου πριν το πιρούνι σου βυθιστεί άπληστα στο λαχταριστό χταπόδι τηγανιά με λιαστή ντομάτα, κρεμμυδάκια και βαλσαμικό ξίδι. Έκρηξη νοστιμιάς. Την ίδια γευστική ευχαρίστηση θα ανακαλύψεις και στο μαρινάτο μπαρμπούνι με χυμό λεμονιού, κάππαρη και φρέσκο κρεμμυδάκι. Τέτοιο μεζεδάκι δεν έχεις ξαναφάει. Βόλτα στο Ιόνιο σε στέλνουν οι γαρίδες Κερκυραϊκό σοφρίτο που συνοδεύονται με ευωδιαστό πουρέ βασιλικού.

Ο σεφ θέλοντας να ξορκίσει την πολυπαιγμένη αστακομακαρονάδα δίνει τη δική του μαγειρική εκδοχή με την …μπαρμπουνομακαρονάδα με φινόκιο, ξύσμα λεμονιού και πεπεροντσίνο. Αν σου άνοιξα την όρεξη, μην κάθεσαι. Κλείσε τον υπολογιστή και κάνε κράτηση για να νιώσεις ότι το ελληνικό καλοκαίρι είναι ακόμα εδώ! 

Ιnfo: Ιώδιο, Λ. Αχιλλέως 119Β, στο Π.Φάληρο, τηλ.: 210 9884258.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT