Pierre Cardin: Απεβίωσε σε ηλικία 98 ετών ο σπουδαίος fashion designer

Σήμερα, 29 Δεκεμβρίου 2020, μια ανάσα πριν το νέο έτος, ο Pierre Cardin άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο του Neuilly, δυτικά του Παρισιού.

Elle 29 Δεκ. 20
Pierre Cardin: Απεβίωσε σε ηλικία 98 ετών ο σπουδαίος fashion designer

Η παγκόσμια βιομηχανία της μόδας θρηνεί ένα θρυλικό σχεδιαστή, που σημάδεψε με το έργο του δεκαετίες και δεκαετίες. Ο Pierre Cardin έφυγε νωρίς το πρωί από την ζωή σε ηλικία 98 ετών. Την δυσάρεστη είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε η οικογένειά τους και η Ακαδημία Καλών Τεχνών.

Λίγα λόγια για τον Pierre Cardin…

Ο Pierre Cardin γεννήθηκε το 1922 στην Ιταλία από γονείς αγρότες. Μετά τον πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, η φτώχεια και η εξαθλίωση ανάγκασε αυτόν και την οικογένειά του να φύγουν από την Ιταλία και να μεταναστεύσουν στη Γαλλία, περίπου δηλαδή στα μέσα της δεκαετίας του 1920 όταν ο Cardin ήταν ακόμα πολύ μικρό παιδί. Εκείνος μετακόμισε στο Παρίσι το 1945. Εκεί, σπούδασε αρχιτεκτονική και συνεργάστηκε με τον οίκο μόδας του Paquin μετά τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Pierre Cardin ξεκίνησε να μαθαίνει την δουλειά των ονείρων του δίπλα σε έναν σχεδιαστή στο Saint-Etienne, περίπου δέκα χρόνια αργότερα. Ο Cardin θα δουλέψει με τον Jean Cocteau Christian Bérard, σχεδιάζοντας και φτιάχνοντας κουστούμια και μάσκες. Όπως αναφέρει η «Le Parisien», αργότερα θα γνωριστεί με το φίλο του Bérard, Christian Dior, ο οποίος θα τον προσλάβει ως πρώτο σχεδιαστή στον οίκο του. Ίδρυσε τον δικό του οίκο μόδας το 1954, ενώ από το 1991 ήταν πρέσβης καλής θελήσεως της UNESCO. Ο θρύλος της μόδας ήταν γνωστός για το στυλ avant-garde. Λάτρευε τα γεωμετρικά σχέδια και ξέφευγε από τις κλασσικές νόρμες. Ο Pierre Cardin κατάφερε το brand του να ταξιδέψει σε περισσότερες από 100 χώρες στον κόσμο, χαρακτηρίζοντάς τον ως ένα από τους πιο γνωστούς Γάλλους παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα: