Πριγκίπισσα Diana: Το εξωφρενικό ποσό που αναμένεται να δημοπρατηθεί το iconic πουλόβερ της

Η πριγκίπισσα του λαού είχε φορέσει το εν λόγω πουλόβερ πριν από 40 χρόνια, το οποίο μέσα σε λίγες ημέρες είχε γίνει sold-out.

Elle 27 Ιουν. 23
Πριγκίπισσα Diana: Το εξωφρενικό ποσό που αναμένεται να δημοπρατηθεί το iconic πουλόβερ της

Η πριγκίπισσα Diana από την πρώτη στιγμή που εισήλθε στη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας και τέθηκε υπό το βλέμμα όλου του κόσμου, κάθε της κίνηση έμπαινε στο μικροσκόπιο και αναλυόταν με κάθε λεπτομέρεια. Αυτό εξηγεί γιατί μέχρι σήμερα το στιλ της πριγκίπισσας του λαού εξακολουθεί να αποτελεί θέμα συζήτησης, είτε μέσω ειδήσεων για την γκαρνταρόμπα της ή γιατί κάποιος σχεδιαστής άντλησε έμπνευση για τη συλλογή του, βλ. Jacquemus. Πρόσφατα, έγινε γνωστό πως το εμβληματικό κόκκινο πουλόβερ με το μαύρο πρόβατο που είχε φορέσει η Diana το 1981 πριν από τον γάμο της σε έναν αγώνα πόλο του μέλλοντα συζύγου της, πρόκειται να τεθεί σε δημοπρασία με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν πως το ποσό της πώλησης θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Σύμφωνα με τις σχεδιάστριες του πουλόβερ, Sally Muir και Joanna Osborne, που βρίσκονταν πίσω από το brand Warm & Wonderful που έγινε viral ύστερα από την εμφάνιση της πριγκίπισσας του λαού, το εν λόγω πουλόβερ πρόκειται για το αυθεντικό κομμάτι, το οποίο είχε φορέσει η Diana στον αγώνα. Πιο συγκεκριμένα, οι σχεδιάστρες λίγες εβδομάδες μετά το γεγογός είχαν λάβει ένα γράμμα από το Παλάτι, το οποίο ανέφερε πως η πριγκίπισσα Diana είχε χαλάσει το πουλόβερ και ζητούσε να της το μεταποιήσουν ή να το αντικαταστήσουν. Όπως ήταν αναμενόμενο, το brand έστειλε αμέσως ένα καινούριο πουλόβερ, με το παλιό να μένει σε κάποιο κουτί ξεχασμένο.

 

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Osborne έψαχνε ένα σχέδιο στα αρχεία και παρατήρησε στην σοφίτα ένα παράξενο κουτί, όπως δήλωσε στο περιοδικό People. Όπως καταλαβαίνουμε, μέσα στο κουτί βρέθηκε το πουλόβερ της Diana, το οποίο ήταν το αυθεντικό. Οι δύο σχεδιάστριες δεν έχασαν χρόνο και κάλεσαν τον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s, που ανέλαβε να φέρει εις πέρας το πρότζεκτ. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του People, το πουλόβερ αναμένεται να πωληθεί μεταξύ των 50 και 80 χιλιάδων δολαρίων, δεδομένου ότι βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ενώ είναι η πρώτη φορά που τίθεται σε δημοπρασία.

Ειδικότερα, το πουλόβερ πρόκειται να είναι διαθέσιμο για online ποντάρισμα από τις 31 Αυγούστου μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα, στις 7 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστεί στο κοινό μέσω έκθεσης στα κεντρικά του οίκου Sotheby’s στο Μανχάταν. Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που κάποιο fashion item της πριγκίπισσας Diana δημοπρατείται αφού το 2019 το φούτερ Virgin Atlantic που φορούσε στο γυμναστήριο είχε πωληθεί για 53.533 δολάρια. Παράλληλα, τον περασμένο Ιανουάριο η Kim Kardashian απέκτησε για 197.453 δολάρια ένα περιδέραιο της πριγκίπισσας του λαού με διαμάντια και αμέθυστο από τον οίκο Garrrard, ενώ δύο εβδομάδες αργότερα πωλήθηκε για 604.800 δολάρια μία βραδινή τουαλέτα-σχέδιο του Victor Edelstein- ως το πιο ακριβό φόρεμα δημοπρασίας στην ιστορία.

Κεντρική φωτογραφία: Splashnews.com

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT