Δείτε πώς θα αποκτήσετε τέλειο κορμί με 15΄ την ημέρα

Ξέκλεψα ένα τέταρτο για να δοκιμάσω το καινούριο πρόγραμμα άσκησης, υπό τις οδηγίες της Ελευθερίας Δούμτση, fitness instructor στα Holmes Place. Ο οργανισμός μου ξύπνησε αμέσως και απέκτησα ενέργεια για όλη τη μέρα.

Elle 25 Ιαν. 13
Δείτε πώς θα αποκτήσετε τέλειο κορμί με 15΄ την ημέρα

Εδώ και καιρό παραπονιέμαι σε φίλους ότι δεν έχω πια χρόνο για άσκηση: εμφανίζομαι στο γυμναστήριο 1 φορά στις 2 εβδομάδες, γιατί το σώμα και η διάθεσή μου δεν με υπακούν μετά τη δουλειά. Όσοι έχετε πάθει το ίδιο, μην απογοητεύεστε. Τα νέα προγράμματα στα γυμναστήρια είναι κομμένα και ραμμένα στα μέτρα μας, αρκεί να διαθέσουμε έστω κι ένα τέταρτο. Για να πάρω μια ιδέα, επισκέφτηκα τα Holmes Place, όπου δοκίμασα ένα από τα καινούρια Xpress, το Core, που είναι επικεντρωμένο στον κορμό.

Τι έκανα σε 15΄; Κυρίως ασκήσεις εδάφους, στηρίγματα, πουσάπ και ραχιαίους μέχρι που… σταμάτησα ιδρωμένη. «Σε ένα τέτοιο πρόγραμμα εστιάζουμε σε συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες. Το ασκησιολόγιο που ακολουθούμε έχει κλιμακωτά αυξανόμενη ένταση και οι εναλλαγές είναι γρήγορες. Στο τέλος οι ρυθμοί κατεβαίνουν. Αξίζει να το δοκιμάσει κάποιος που είναι πολυάσχολος» μου λέει η Ελευθερία Δούμτση, η personal trainer κατά τη δεκαπεντάλεπτη προπόνησή μου.

Την επόμενη φορά που θέλετε να κάνετε κάτι παρόμοιο στο σπίτι, ξεκινήστε με ζέσταμα για 5΄ και μετά αφιερώστε 15΄ εκτελώντας ένα σετ για κάθε μυϊκή ομάδα: ημικαθίσματα, πουσάπ, στήριξη με τα χέρια, κοιλιακούς και μετά εναλλαγές με άλλες ασκήσεις. Καλή επιτυχία!

Info: Holmes Place, Αθήνα: τηλ.: 210 3259400, Γλυφάδα: τηλ.: 210 9690096 και Μαρούσι, τηλ.: 210 6196791, www.holmesplace.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT