EDITORIAL: NEW POWER

Όλα αυτά τα χρόνια που είµαι στο ELLE, ετοιµάζουµε το τεύχος κάθε µήνα, το παίρνω στα χέρια µου φρέσκο φρέσκο από το τυπογραφείο, το ξεφυλλίζω, και αυτό είναι… Το περιοδικό µετά ταξιδεύει στις αναγνώστριες κι εγώ ξεκινώ να δουλεύω το επόµενο. Ζω και ζούµε τόσο έντονα στο τώρα αυτή τη µικρή συναρπαστική περιπέτεια, η οποία […]

Elle 04 Νοε. 18
EDITORIAL: NEW POWER

Φωτό: Jennifer Stenglein, Styling: Rachel Wayman

Όλα αυτά τα χρόνια που είµαι στο ELLE, ετοιµάζουµε το τεύχος κάθε µήνα, το παίρνω στα χέρια µου φρέσκο φρέσκο από το τυπογραφείο, το ξεφυλλίζω, και αυτό είναι… Το περιοδικό µετά ταξιδεύει στις αναγνώστριες κι εγώ ξεκινώ να δουλεύω το επόµενο. Ζω και ζούµε τόσο έντονα στο τώρα αυτή τη µικρή συναρπαστική περιπέτεια, η οποία τελειώνει όταν το τεύχος κυκλοφορεί στα περίπτερα, που δεν µου µένει χρόνος να νοσταλγήσω καµία από τις δυνατές συγκινήσεις ενός τόσο διαχρονικά αγαπητού και δηµοφιλούς τίτλου. Όταν κάτι το ζεις τόσο δυνατά, δεν έχεις ούτε τον χρόνο ούτε τη διάθεση να κάνεις αναδροµές. Τα περιοδικά είναι φτιαγµένα από τη λάµψη του καινούριου: δείχνουν µε λαχτάρα αυτά που θα έρθουν και λιγότερο εκείνα που συνέβησαν. Κι αν καµιά φορά κοιτούν στο παρελθόν, το κάνουν µέσα από το φίλτρο του τώρα και του αύριο. Δεν υπάρχει χώρος για νοσταλγία. Έτσι, όταν ήρθε η ώρα να γιορτάσουµε τα 30 χρόνια κυκλοφορίας του ELLE στην Ελλάδα, θέλαµε να εκφράσουµε ακριβώς αυτό που είναι η ρίζα του περιοδικού: τη δύναµη του καινούριου.

Δηµιουργήσαµε ένα τεύχος που κοιτάει µπροστά, όχι πίσω… Και δεν υπήρχε καλύτερο timing για να το κάνουµε. Αυτή η επέτειος συµπίπτει µε µια εποχή-µεταίχµιο, τόσο για τον Τύπο όσο και για τις γυναίκες. Όσον αφορά τα περιοδικά, η digital επανάσταση διεύρυνε τα όριά τους, δηµιουργώντας µια multimedia οµπρέλα που οδηγεί το brand σε έναν καινούριο, ψηφιακό κόσµο. Το ELLE δεν είναι πια µόνο το περιοδικό, είναι οι ειδικές εκδόσεις του, το site του, τα πολλά διαφορετικά κανάλια του στα social media (Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter, Youtube), τα διεθνή βραβεία του, τα events που διοργανώνει κ.ά.

Όσον αφορά τις γυναίκες, διανύουµε µια εποχή µάχης όπου εκατοµµύρια κορίτσια σε όλο τον κόσµο παλεύουν για τα δικαιώµατά τους, την ισότητα στους µισθούς, την καταπολέµηση της σεξουαλικής παρενόχλησης και του σεξισµού, µάχονται µε µια νέα δυναµική δαίµονες αιώνων, και αυτό από µόνο του κάνει τις µέρες µας συναρπαστικές. Αυτό δεν συµβαίνει µόνο στο Xόλιγουντ µε το #Metoo. χάρη στα κοινωνικά δίκτυα συµβαίνει παντού. Οι σύγχρονες γυναίκες δείχνουν αποφασισµένες να διαχειριστούν ζόρικα θέµατα µε θάρρος. Όταν συµβαίνει µια µικρή -προς το παρόν- επανάσταση εκεί έξω που αφορά τις γυναίκες, η καλύτερη γιορτή για ένα γυναικείο περιοδικό είναι να την αγκαλιάσει, να της δώσει την προσοχή και την αξία που της πρέπει. Αυτό το τεύχος, λοιπόν, είναι αφιερωµένο σε εσάς, σε εµάς, σε όλες τις γυναίκες µε όραµα, που δεν φοβούνται, διεκδικούν, τολµούν, ονειρεύονται. Γιορτάζουµε τα 30 χρόνια του ELLE µε τις προσωπικότητες που µας εµπνέουν και µας ανοίγουν δρόµους, τα θηλυκά-σύµβολα της νέας εποχής. Δίνουµε βήµα σε σπουδαία άτοµα, που µπορεί να µην είναι ακόµη ευρέως γνωστά, αλλά εκφράζουν τον καινούριο κόσµο που ανατέλλει γεµάτος προκλήσεις. Μηδενίζουµε το κοντέρ και πάµε από την αρχή, γιατί έτσι οφείλει να κάνει ένα µέσον που δεν κοιτάζει τις αναγνώστριές του αφ’ υψηλού, αλλά γίνεται ο καθρέφτης τους. Όσο αλλάζετε εσείς, θα αλλάζουµε κι εµείς. Γιατί αυτό είναι το DNA του ELLE.

Φλώρα Τζημάκα
ftzimaka@alphamag.gr

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT