Ένα άρωμα για εκείνον: Η δύναμη του νερού σε μια νέα πρωτόγνωρη φρεσκάδα

Η πρώτη ανδρική αρωματική δημιουργία υψηλής συγκέντρωσης σε μια σύνθεση χωρίς οινόπνευμα με βάση το νερό από τον οίκο Dior.

Elle 14 Σεπ. 24
Ένα άρωμα για εκείνον: Η δύναμη του νερού σε μια νέα πρωτόγνωρη φρεσκάδα

Εμπνευσμένο και ορμώμενο από τη δύναμη των αχανών εκτάσεων της παρθένας γης, το Sauvage κατακτά νέα εδάφη, διατηρώντας αναλλοίωτο το πρωτοποριακό ταπεραμέντο του. Το Sauvage Eau Forte είναι η πρώτη ανδρική αρωματική δημιουργία υψηλής συγκέντρωσης σε μια σύνθεση χωρίς οινόπνευμα με βάση το νερό, που αποτελεί αποκλειστικότητα για τον Οίκο Dior. Αντλώντας έμπνευση από τη συμβολική, φυσική και αφηγηματική δύναμη του νερού, ο Francis Kurkdjian οραματίστηκε μια σύνθεση που είναι ταυτόχρονα πικάντικη, ξυλώδης, περιέχει νότες μόσχου, αλλά αποπνέει παρ’ όλα αυτά μια έντονη φρεσκάδα. Το Eau Forte συνδυάζει αντίθετα στοιχεία, όπως ένας καταρράκτης ορμητικού νερού που συνδέει τον ουρανό και τη γη.

Το Sauvage Eau Forte ανήκει στην ανεξερεύνητη περιοχή ενός δροσερού και πικάντικου fougère που αποπνέει αίσθηση πρωτόγνωρης φρεσκάδας. Χάρη στην πρωτοποριακή χρήση του νερού για την ενίσχυση των συστατικών, ο απροσδόκητος συνδυασμός μεταξύ φρεσκάδας και διάρκειας αναδεικνύεται έντονα.

Εμπνευσμένος από τον συμβολισμό του ισχυρού, μαγευτικού νερού, ο Francis Kurkdjian έδωσε νέα διάσταση στην εμβληματική φρεσκάδα του Sauvage, αποτυπώνοντας τη δύναμη και το βάθος του νερού που είναι ταυτόχρονα ζωογόνο και συμβολικό, ενώ εναρμονίζει αντίθετες κινήσεις. Για να εντείνει τη δημιουργική του πρόθεση, αξιοποίησε την καινοτόμο τεχνολογία νανογαλακτώματος που αποτελεί αποκλειστικότητα του Οίκου Dior.

«Το νερό ενός καταρράκτη είναι ένα ισχυρό, συναρπαστικό και μαγευτικό θέαμα. Ήθελα να παρουσιάσω την ιδέα του νερού που λειτουργεί ως σύνδεσμος και πέρασμα ανάμεσα στον ουρανό και στη γη, μέσα από ένα άρωμα που ενσαρκώνει αυτή την ασύλληπτη δύναμη. Έναν διάλογο ευωδιών που παρουσιάζεται στην καρδιά ενός ζωηρού, χαρούμενου αρώματος. Έτσι, η θρυλική φρεσκάδα του Sauvage λειτούργησε ως βάση συμφιλίωσης ασυμφωνιών και αντίθετων κινήσεων που δημιουργούν ενότητα. Πρόκειται πραγματικά για ένα «Eau Forte», για μια συγκλονιστική αρωματική έκφανση μεγάλης διάρκειας που ενσαρκώνει τη ζωντανή φρεσκάδα.», αναφέρει χαρακτηριστικά ο αρωματοποιός Francis Kurkdjian.

άρωμα

 

Η δύναμη του νερού

«Για να αποτυπώσω τη φυσική και συμβολική δύναμη του νερού, έδωσα νέα διάσταση στην εμβληματική φρεσκάδα, περιορίζοντας τις παραδοσιακές νότες εσπεριδοειδών, ώστε να τονίσω τις δροσερές και αρωματικές νότες μπαχαρικών. Έτσι, επιτυγχάνεται εκρηκτική φρεσκάδα με εκπληκτική διάρκεια. Το Sauvage Eau Forte εξερευνά την αντίθεση ανάμεσα σε μια υγρή αίσθηση και έναν ξυλώδη, κεχριμπαρένιο αισθησιασμό. Χάρη στη σύνθεση χωρίς οινόπνευμα, κατάφερα να τονίσω αυτή τη φρεσκάδα στο έπακρο. Η σύνθεση εναρμονίζει τις ασυμφωνίες, συνδυάζοντας απόμακρα στοιχεία σε μια ισχυρή, ρευστή κίνηση. Το Sauvage Eau Forte αποδομεί το αρχέτυπο ενός ανδρικού fougère, επινοώντας μια νέα πικάντικη φρεσκάδα.», τονίζει ο Francis Kurkdjian.

Για το Sauvage Eau Forte, επιλέχθηκε μια σύνθεση χωρίς οινόπνευμα με βάση το νερό, που δίνει νέα διάσταση στο άρωμα και παρατείνει την εμβληματική φρεσκάδα του. Για την παρασκευή της σύνθεσης χρησιμοποιήθηκε μια επαναστατική τεχνική νανογαλακτώματος σε υψηλή πίεση που αποτελεί αποκλειστικότητα του Οίκου Dior. Μια μοναδική υδάτινη σύνθεση αναμιγνύεται με ένα πολύ ισχυρό ελαιώδες αρωματικό συμπύκνωμα. Το αποτέλεσμα είναι ένα άρωμα υψηλής συγκέντρωσης με χαρακτηριστικό, το γαλακτερό χρώμα.

Όταν εφαρμόζεται γενναιόδωρα, το Sauvage Eau Forte προσφέρει πλούσια φρεσκάδα μεγάλης διάρκειας μέσω μιας αύρας μεγάλης εμβέλειας που παρατείνεται και διατηρεί τις εκρηκτικές νότες κορυφής, οι οποίες είναι συνήθως πιο πτητικές. Έτσι, το δέρμα εμποτίζεται για μεγάλη διάρκεια με την ισχυρή και αρμονική αύρα του Sauvage Eau Forte.

άρωμα

Έντονη φρεσκάδα για ένα ξεχωριστό άρωμα

Το νερό χρησιμοποιείται στη σύνθεση του Sauvage Eau Forte, για να δημιουργήσει μια νέα οσφρητική αίσθηση που συνδυάζει τη φρεσκάδα ενός eau de toilette με τη δύναμη ενός parfum. Αντί να αιφνιδιάζουν τις αισθήσεις και μετά από λίγα λεπτά να υποχωρούν, τα μπαχαρικά «εμποτίζονται» με νερό και εξελίσσονται με απροσδόκητο τρόπο: η φρεσκάδα τους εντείνεται και αποκτά διάρκεια ενώ, καθώς περνά η ώρα, μεταμορφώνονται τόσο σε «ψυχρά», όσο και σε «ζεστά» μπαχαρικά. Έπειτα, το «ψυχρό» δεν διακρίνεται πια από το «ζεστό». Τα μπαχαρικά συνοδεύονται από μια πληθωρική δόση απίστευτα ισχυρής ρητίνης ελεμί.

«Για να επιτυγχάνεται ταυτόχρονα έντονη διάχυση, η λεβάντα απαλλάσσεται από τις έντονες, αρωματικές νότες κορυφής και διατηρεί μόνο την αισθησιακή της βάση με τους τόνους αμυγδάλου και γλυκόριζας, η οποία εντείνεται από το νερό. Τέλος, αυτό το απροσδόκητο νερό εμποτίζει επίσης τα ξύλα, με αποτέλεσμα να αναδίδουν νότες musk, οι οποίες είναι πιο έντονες από ποτέ και έχουν μεγάλη διάρκεια. Οραματίστηκα το Sauvage Eau Forte σαν μια σύνθεση που χαρακτηρίζεται τόσο από τη φρεσκάδα ενός Eau de toilette όσο και από την ένταση ενός parfum. Αξιοποίησα την αρωματική πολυπλοκότητα μιας λεβάντας που εμποτίζεται με νερό, μετασχηματίζεται από μια συμφωνία μπαχαρικών και υποστηρίζεται από τη δύναμη μιας βάσης με νότες ξύλων και musk. Αυτό το τρίο, που ενσωματώνεται σε μια επαναστατική σύνθεση με βάση το νερό που γίνεται ένα με το δέρμα, απελευθερώνει μια δροσερή και φωτεινή αίσθηση που παραμένει έντονα αισθησιακή. Είναι σαν ισχυρή αύρα που διαρκεί και σε συντροφεύει με εκπληκτικό τρόπο, σαν μια παρουσία που δεν φεύγει από το πλευρό σου», επισημαίνει ο Francis Kurkdjian.

άρωμα

Ένα μπουκάλι στις αποχρώσεις του Eau Forte

Το μπουκάλι που περιέχει αυτό το ορμητικό νερό έχει ντυθεί με έντονο ombré εφέ που ξεκινά από μαύρο, εξελίσσεται στο εμβληματικό μπλε του μεσονυκτίου και καταλήγει να είναι διαφανές στη βάση.
Η γαλακτώδης σύνθεση του Sauvage Eau Forte φτάνει έως την ημιδιάφανη γυάλινη βάση.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT