Gourmet News: Έκθεση τοπικών προϊόντων «Δυτικά της Γεύσης»

Στις 28 και 29 Απριλίου το ξενοδοχείο Εlefsina Hotel ανοίγει τις πόρτες του και μας προσκαλεί να γνωρίσουμε αυθεντικές νοστιμιές.

Elle 24 Απρ. 12
Gourmet News: Έκθεση τοπικών προϊόντων «Δυτικά της Γεύσης»

Μύρισε καλοκαίρι. Για να απολαύσετε καλύτερα τη φύση στο ξύπνημά της, αλλά και τα προϊόντα που μας χαρίζει, σας προτείνω μια διαφορετική γευστική βόλτα για το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Απριλίου. Το Elefsina Hotel διοργανώνει για πρώτη φορά την έκθεση τοπικών προϊόντων «Δυτικά της Γεύσης», συμβάλλοντας στην ανάδειξη της παράδοσης και των προϊόντων της Ελευσίνας και της Δυτικής Αττικής. Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη, προσφέροντας τη δυνατότητα σε όλους τους επισκέπτες να γνωρίσουν τους ίδιους τους παραγωγούς, να πάρουν μια γεύση από τα τοπικά προϊόντα και φυσικά να απολαύσουν τα χρώματα και τα αρώματα της Δυτικής Αττικής που θα πλημμυρίσουν την αίθουσα Δήμητρα του ξενοδοχείου.

Στην έκθεση συμμετέχουν:

Εδώ και 40 χρόνια, το οινοποιείο Μπουραντά (στην περιοχή Μαγούλας) παράγει κρασιά με εξαιρετική φροντίδα. Τα σταφύλια προέρχονται από τις περιοχές Ερυθρές και Νεμέα και δίνουν 6 ετικέτες, ανάμεσά τους και το κρασί «Χρυσοπόρφυρος» από την ποικιλία cabernet sauvignon.
 
Από το 1974 ο Παναγιώτης Παπανικολάου παράγει κρασιά από εκλεκτές ποικιλίες μέσω της συνεργασίας του με παραγωγούς από την Κορινθία και τη Θήβα. Η ετήσια παραγωγή του αριθμεί περίπου 50.000 φιάλες από τις ποικιλίες trebbiano, μοσχοφίλερο, αγιωργίτικο, cabernet και merlot.

Αν έχετε ακούσει για τα παραδοσιακά ζυμαρικά Τζόλια, Γκόγκες και τα Τυτοπιτάρια, αλλά δεν τα έχετε δοκιμάσει, τότε η εταιρεία παραγωγής και διανομής κατεψυγμένων προϊόντων ζύμης Νόστος έχει βάλει στόχο να σας εντυπωσιάσει με τα χειροποίητα φύλλα για πίτες και τα φημισμένα ζυμαρικά της περιοχής.

Με ρίζες από την Αρκαδία, η οικογενειακή επιχείρηση του Χρήστου Μπόρα διδάσκει από γενιά σε γενιά την τέχνη παρασκευής παραδοσιακών ζυμαρικών με αγνά υλικά, όπως το γάλα, τα αυγά και διαφόρων ειδών λαχανικά, έτσι ώστε να προσφέρεται ό,τι πιο νόστιμο στο καθημερινό τραπέζι.

Ο Δημήτρης Τσίγκος είναι ένας νέος κτηνοτρόφος από τον Ασπρόπυργο, ο οποίος θα σας συστήσει το φρέσκο γάλα του, μια προσπάθειά του σε περιορισμένη παραγωγή.

Για περισσότερο από 45 χρόνια η οικογενειακή επιχείρηση Παγώνης παράγει ποιοτικά γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα. Το τυρί «Καστελλάνι» διακρίθηκε με χάλκινο βραβείο το 2003 στο World Cheese Awards (England).

Οι Μύλοι Πανταζή αναλαμβάνουν να σας γνωρίσουν τα ειδικά βιολειτουργικά είδη αλεύρων, καθώς και άλευρα αρχαίων ποικιλιών, ηλικίας 7.000 ετών. Η γκάμα των προϊόντων τους, εκτός από άλευρα, περιλαμβάνει δημητριακά, όσπρια και βότανα, τα οποία διατίθενται σε πρωτότυπες και υγιεινές συσκευασίες.

Αίθουσα Δήμητρα – Είσοδος Ελεύθερη
Ωράριο Έκθεσης: Σάββατο, 17.00-21.00 • Κυριακή, 11.00-21.00,
Δήμητρος 55 και Ρήγα Φεραίου Ελευσίνα, τηλ.: 210 5589700.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT