Gourmet News: Ένα διαφορετικό σαρακοστιανό γεύμα

Στη Θεσσαλονίκη η Wine Plus οργανώνει «ένα διαφορετικό σαρακοστιανό κάλεσμα», ένα μάθημα μαγειρικής όπου ο executive chef του ξενοδοχείου Hyatt Regency Thessaloniki Κώστας Αραμπατζής θα παρουσιάσει ένα εμπνευσμένο σαρακοστιανό μενού. Σημειώστε την ημερομηνία: Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012.
 

Elle 09 Μαρ. 12
Gourmet News: Ένα διαφορετικό σαρακοστιανό γεύμα

Ωραία ιδέα. Οι τυχεροί που θα το παρακολουθήσουν θα έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν στη σημασία της μεγαλύτερης σε διάρκεια νηστείας του έτους.
Κοντά στις 50 μέρες -48 για την ακρίβεια- χωρίς κρέας, γάλα, αυγά, βούτυρο, τυριά και μερικές από αυτές χωρίς λάδι. Η κάθαρση που οδηγεί στη μεγάλη γιορτή της άνοιξης, το Πάσχα, έφερνε στο τραπέζι θαλασσινά, λαχανικά, όσπρια, χόρτα, ξηρούς καρπούς, φρούτα και μυρωδικά σε συνδυασμούς που δεν είχαν να ζηλέψουν τίποτα σε νοστιμιά. Ίσα ίσα, σήμερα μας ξαφνιάζουν με την ευρηματικότητα και την ποικιλία τους.
Τα παλιά χρόνια ο κόσμος νήστευε. «Πράγματι, οι παλιοί νήστευαν με κίνητρο την ευσέβεια»  υποστηρίζει η Μαρία Νέτσικα που οργανώνει το σεμινάριο και εξηγεί ότι «είναι ένα χαρακτηριστικό που έχει σοβαρότατα ατονήσει και κατά συνέπεια μας έχει στερήσει  την ευκαιρία του να γευόμαστε και να αγαπάμε αυτά τα απλά, αλλά μοναδικά φαγητά. Ευτυχώς, με τη βοήθεια από τη μια της ολοένα και περισσότερο γενικευόμενης τάσης-στροφής προς τον παραδοσιακό τρόπο διατροφής, από την άλλη χάρη στα ιατρικά αποφθέγματα που τον προτείνουν ως τον πλέον υγιεινό, φαίνεται πως καταφέρνουμε τελικά να κρατήσουμε εν ζωή το γαστρονομικό μας πλούτο». 
Στο μάθημα μαγειρικής της Wine Plus θα παρακολουθήσετε την παρασκευή ενός ολοκληρωμένου γεύματος με ορεκτικό, πρώτο πιάτο, κυρίως και γλυκό. Θα ακολουθήσει κοκτέιλ με εδέσματα σε μορφή finger food και ταιριαστά κρασιά ή αποστάγματα που θα επιλέξει η χημικός-οινολόγος Μαρία Νέτσικα.
Τα μαθήματα αρχίζουν στις 7:00 μ.μ., διαρκούν 3 ώρες και συνοδεύονται από ενημερωτικό υλικό. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στο τηλ. 2310 888311.

 

 

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT