Δοκίμασα το «Απόσταγμα Οίνου Παλαιωθέν», του σπουδαίου οινοπαραγωγού της Αχαΐας Θανάση Παρπαρούση. Μαγεύτηκα! Φινέτσα και φλογερό ταμπεραμέντο στο φουλ. Ενα σπουδαίο απόσταγμα με λαμπερή χρυσαφένια φορεσιά και αρώματα λευκόσαρκου ροδάκινου, καραμέλας και βανίλιας. Είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η χώρα μας στο συγκεκριμένο είδος. Προϊόν υπομονής. Παράγεται από σταφύλια Σιδερίτη, που ωριμάζουν αργά το μήνα Νοέμβριο. Εκείνα που επιλέγονται για την απόσταξη είναι διαφορετικά από τα οινοποιήσιμα.
Στην πρώτη περίπτωση χρησιμοποιούνται άγουρα σταφύλια με υψηλή οξύτητα και χαμηλά σάκχαρα. Έτσι, οι ζυμώσεις είναι πολύ καθαρές σε οσμές. Παλαιώνει για δώδεκα χρόνια σε νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια Limousin και, κατά τη διάρκεια της παλαίωσης, αναδεικνύεται ο πολυσύνθετος χαρακτήρας του. Κορυφαίο απόσταγμα, που καλό θα ήταν να φιγουράρει στα καλύτερα ελληνικά μπαρ. Προτείνω να το απολαύσεις με καλούς φίλους. Άντε, και ένα καλό πούρο. Θα το βρεις σε επιλεγμένες κάβες.
Gourmet News: Ένα εκλεκτό ελληνικό απόσταγμα
Δοκίμασα το «Απόσταγμα Οίνου Παλαιωθέν», του σπουδαίου οινοπαραγωγού της Αχαΐας Θανάση Παρπαρούση. Μαγεύτηκα! Φινέτσα και φλογερό ταμπεραμέντο στο φουλ. Ενα σπουδαίο απόσταγμα με λαμπερή χρυσαφένια φορεσιά και αρώματα λευκόσαρκου ροδάκινου, καραμέλας και βανίλιας. Είναι ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η χώρα μας στο συγκεκριμένο είδος. Προϊόν υπομονής. Παράγεται από σταφύλια Σιδερίτη, που ωριμάζουν αργά το […]
Ακολουθήστε το ELLE στο
Google News
και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!