Gourmet News: Γεύση Aνατολής

Το κίμτσι είναι για τους Κορεάτες ό,τι οι μπαγκέτες για τους Γάλλους, αλλά και τα μακαρόνια για τους Ιταλούς – δηλαδή, απαραίτητο. Είναι ένα πικάντικο, καυτερό λάχανο, μαριναρισμένο σε σκόνη κόκκινου τσίλι, σκόρδο και τζίντζερ, παρόμοιο με το γερμανικό τουρσί. Συνοδευτικό σε όλα τα κορεατικά πιάτα, είναι η απόλυτη καυτερή γεύση. Η κορεατική κουζίνα, όπως […]

Elle 01 Δεκ. 11
Gourmet News: Γεύση Aνατολής

Το κίμτσι είναι για τους Κορεάτες ό,τι οι μπαγκέτες για τους Γάλλους, αλλά και τα μακαρόνια για τους Ιταλούς – δηλαδή, απαραίτητο. Είναι ένα πικάντικο, καυτερό λάχανο, μαριναρισμένο σε σκόνη κόκκινου τσίλι, σκόρδο και τζίντζερ, παρόμοιο με το γερμανικό τουρσί. Συνοδευτικό σε όλα τα κορεατικά πιάτα, είναι η απόλυτη καυτερή γεύση.
Η κορεατική κουζίνα, όπως όλα δείχνουν, προβλέπεται να εξελιχθεί σε παγκόσμια μόδα για το 2012, με τις ιδιαίτερες γεύσεις της να εισβάλουν στα mainstream μενού. Και ενώ τα πολυτελή εστιατόρια της Νέας Υόρκης μπορεί να σερβίρουν καυτερά πιάτα με πικάντικο κίμτσι, μην εκπλαγείτε εάν δείτε κοτόπουλο τηγανισμένο σε κορεατικό στυλ στα μενού των εστιατορίων-αλυσίδες.
Διάσημοι τηλεοπτικοί σεφ, όπως οι Bobby Flay, Tyler Florence και Chuck Hughes, έχουν μυήσει το τηλεοπτικό κοινό τους στα μυστικά τού κίμτσι, μαθαίνοντάς τους να το εντάσσουν με απλό και γρήγορο τρόπο στη δυτική διατροφή τους. Κάποιες δημοφιλείς προτάσεις είναι μέσα σε σάντουιτς με ψητό χοιρινό ως ένας ασιατικός, φυσικός συνδυασμός, αν σκεφθεί κανείς ότι το κίμτσι και το χοιρινό αποτελούν τα κύρια συστατικά ενός άλλου αυθεντικού κορεατικού πιάτου του κίμτσι ραγού. Εν αναμονή, λοιπόν, της εισβολής της κορεατικής μαγειρικής φιλοσοφίας και στα δικά μας μενού.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT