Gourmet News: Γεύσεις από Ελλάδα

Η χειροποίητη στριφτή τυρόπιτα με φέτα Κεφαλλονιάς και τα σπιτίσια μαντί με γέμιση από σιγομαγειρεμένο βοδινό κρέας σε ελαφριά σάλτσα παρμεζάνας είναι δυο δυνατοί -και όχι μόνο- λόγοι για να επιστρέψεις στο φιλόξενο καθημερινό εστιατόριο «Μπλουμ» της Νέας Ερυθραίας. Για να είμαι ειλικρινής, υπάρχουν κι άλλα πιάτα που έχω ξεχωρίσει, τόσο για την καλή πρώτη […]

Elle 02 Ιαν. 12
Gourmet News: Γεύσεις από Ελλάδα

Η χειροποίητη στριφτή τυρόπιτα με φέτα Κεφαλλονιάς και τα σπιτίσια μαντί με γέμιση από σιγομαγειρεμένο βοδινό κρέας σε ελαφριά σάλτσα παρμεζάνας είναι δυο δυνατοί -και όχι μόνο- λόγοι για να επιστρέψεις στο φιλόξενο καθημερινό εστιατόριο «Μπλουμ» της Νέας Ερυθραίας.
Για να είμαι ειλικρινής, υπάρχουν κι άλλα πιάτα που έχω ξεχωρίσει, τόσο για την καλή πρώτη ύλη όσο και για τη μαγειρική των δύο σεφ Χρήστου Γκανόγλου και Νίκου Γιαννακάρη.
Είναι νέοι, ευφάνταστοι, επιμένουν ελληνικά και με μπόλικη δημιουργική διάθεση.
Μου άρεσε, επίσης, που το «Μπλουμ» τιμά στο μενού του προϊόντα από διάφορες γωνιές της Ελλάδας. Ο βουβαλίσιος καβουρμάς από τις Σέρρες είναι αχτύπητος και οι σεφ το συνδυάζουν με ένα υπέροχο καγιανά.
Η βελούδινη σαντορινιά φάβα κάνει γάμο ταιριαστό με χταποδάκι ψημένο στη σχάρα και λουσμένο διακριτικά με πέστο μαϊντανού. Εδώ, στην κουζίνα του «Μπλουμ», η γάστρα έχει την τιμητική της, γι' αυτό και το αρνίσιο κότσι είναι λουκούμι. Σιγομαγειρεύεται μέσα σε πλούσια σάλτσα από το ζωμό του και σερβίρεται με πουρέ γλυκοπατάτας. Το ίδιο και το οσομπούκο, που η γεύση του ενισχύεται από το κρασί. Χωρίς ενοχές ενέδωσα στο μιλφέιγ από τραγανό φύλλο Βηρυτού, με κρέμα αμυγδάλου και μαριναρισμένα σύκα σε κρασί και κανέλα. Στο «Μπλουμ», με το τζάκι να τριζοβολά, περνώ όμορφα, χαλαρά και κυρίως οικονομικά.
 

Μπλουμ, Κύπρου 15, Νέα Ερυθραία, τηλ.: 210 8072936. 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT