Gourmet News: Κρασί από σπίτι

Πολλοί ισχυρίζονται ότι η κρίση γεννά ιδέες. Μπορεί και να έχουν δίκιο. Όμως, η νέα πρόταση «Bring Your Own Wine» (φέρε το δικό σου κρασί), που έχει αρχίσει να υιοθετείται δειλά-δειλά από κάποια εστιατόρια, δεν είναι φρέσκια. Στην πραγματικότητα, η τάση αυτή έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια, βρίσκοντας πρόσφορο έδαφος στην Αμερική και, στη […]

Elle 01 Δεκ. 11
Gourmet News: Κρασί από σπίτι

Πολλοί ισχυρίζονται ότι η κρίση γεννά ιδέες. Μπορεί και να έχουν δίκιο. Όμως, η νέα πρόταση «Bring Your Own Wine» (φέρε το δικό σου κρασί), που έχει αρχίσει να υιοθετείται δειλά-δειλά από κάποια εστιατόρια, δεν είναι φρέσκια. Στην πραγματικότητα, η τάση αυτή έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια, βρίσκοντας πρόσφορο έδαφος στην Αμερική και, στη συνέχεια, σε μεγαλουπόλεις της Ευρώπης, όπως στο Παρίσι και το Λονδίνο, όπου την καθιέρωσαν ακόμη και αστεράτα εστιατόρια.
Το ρεύμα αυτό βρήκε οπαδούς σε πόλεις με οινική κουλτούρα και διάθεση απόλαυσης του καλού κρασιού, χωρίς να συνδεθεί απαραίτητα με οικονομικές ή κοινωνικές συνθήκες. Η ιδέα είναι ότι αρπάζω μια καλή ή σπάνια φιάλη από την κάβα μου και καλώ τους φίλους μου να την πιούμε σε ένα εστιατόριο που οι ειδικοί θα συνδυάσουν το φαγητό που θα αναδείξει το κρασί. Για τα ελληνικά δεδομένα αυτή η ιδέα ξεκίνησε να εφαρμόζεται εδώ και τρία χρόνια στο εστιατόριο Cellier – Le Bistrot. Το διαχρονικό και κλασικό wine restaurant της οδού Πανεπιστημίου μάς εκπλήσσει ευχάριστα για ακόμη μία φορά με την πρόταση «Bring Υour Οwn Wine». Το Cellier – Le Bistrot δίνει τη δυνατότητα να συνδυάσετε τα εδέσματα του ταλαντούχου σεφ Μιχάλη Κουτσαντωνάκη με το κρασί που θα επιλέξετε από την προσωπική σας κάβα! Μέσα σε ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον, που συνδυάζει αρμονία και γεύση, «μπορείτε να ευχαριστηθείτε το δικό σας κρασί στις ιδανικές συνθήκες σερβιρίσματος με corkage fee μόνο € 5 για κάθε φιάλη», εξηγεί η Αλκμήνη Καρακώστα, ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Cellier και προσθέτει: «Το κρασί είναι απόλαυση, το μοιράζεσαι με φίλους για να περάσεις καλά. Στο εστιατόριο μπορεί ο καθένας να φέρει τη φιάλη του και όλοι μαζί η παρέα συμβάλλει στο φαγητό, απολαμβάνοντάς το έτσι με χαμηλότερο κόστος και μεγαλύτερη άνεση! Πολλοί πελάτες μας αγοράζουν τη magnum φιάλη από την κάβα μας και έρχονται στο Cellier – Le Bistrot για να την απολαύσουν».
Cellier – Le Bistrot: Πανεπιστημίου 10, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3638525.
 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT