Οι παλιές νοικοκυρές συνήθιζαν να αφήνουν το φαγητό να μαγειρεύεται με τις ώρες, μέσα στη σάλτσα ή το ζωμό του, σχεδόν μόνο του, στην άκρη της κουζίνας ή μιας σόμπας. Ανασήκωναν το καπάκι και οι μυρωδάτοι ατμοί πλημμύριζαν το δωμάτιο! Τι σας θύμισα; Την κουζίνα της γιαγιάς;
Κάπως έτσι γεννήθηκαν φημισμένα πιάτα με κρέας, κοτόπουλο, αλλαντικά ή λαχανικά, σιγομαγειρεμένα στην κατσαρόλα, που είναι συνώνυμα της σπιτικής θαλπωρής.
Αυτά τα πιάτα θα μας παρουσιάσει τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου ο executive chef του ξενοδοχείου Hyatt Regency Thessaloniki Κώστας Αραμπατζής. Στο μάθημα μαγειρικής με τίτλο «Τα μυστικά της κατσαρόλας» θα απαντήσει σε ερωτήματα όπως: τι σημαίνει «μπρεζάρισμα»; Ποια είναι η τεχνική του; Ποια υλικά μπαίνουν στην κατσαρόλα για να σιγομαγειρευτούν; Πώς φτιάχνουμε το στιφάδο, το αρνάκι navarin, το brasato al Barolo και το μοσχαράκι blanquette; Πώς ετοιμάζονται τα κρέατα κονφί;
Στο σεμινάριο αυτό της Wine Plus θα παρακολουθήσουμε την παρασκευή ενός ολοκληρωμένου γεύματος με ορεκτικό, πρώτο και κυρίως πιάτο και γλυκό. Θα ακολουθήσει κοκτέιλ με εδέσματα σε μορφή finger food και ταιριαστά κρασιά, που θα επιλέξει η χημικός-οινολόγος Μαρία Νέτσικα.
Η Wine Plus στη Θεσσαλονίκη οργανώνει εδώ και 10 χρόνια μαθήματα μαγειρικής. Πολλοί ερασιτέχνες, αλλά και επαγγελματίες μάγειρες, βρέθηκαν σε αντίστοιχες συναντήσεις και αρκετοί από αυτούς περισσότερες φορές από μία.
Αλλά τι ακριβώς κάνουμε;
Τα μαθήματα μαγειρικής της Wine Plus πραγματοποιούνται σε ειδικά επιλεγμένα εστιατόρια και ξενοδοχεία. Οι σεφ τους σχεδιάζουν τα μενού, ετοιμάζουν τις συνταγές και πραγματοποιούν τις παρουσιάσεις. Επίσης, απαντούν σε ερωτήσεις, λύνουν απορίες και μοιράζονται μαζί μας την εμπειρία τους στην κουζίνα, τη διαρκή διάθεση αναζήτησης του καλύτερου αποτελέσματος, την ευεργετική επίδραση του καλομαγειρεμένου φαγητού και του καλοστρωμένου τραπεζιού στην οικογένεια και τους φίλους μας.
Σε κάθε συνάντηση, παρακολουθούμε σε ειδικά διαμορφωμένη κουζίνα και με τη βοήθεια οθόνης plasma την προετοιμασία ενός ολοκληρωμένου γεύματος με ορεκτικό, πρώτο και κυρίως πιάτο και γλυκό. Στη συνέχεια τα απολαμβάνουμε σε δείπνο ή κοκτέιλ με τη συνοδεία ταιριαστών κρασιών.
Τα μαθήματα μαγειρικής αρχίζουν στις 7:00 μ.μ., διαρκούν 3 ώρες και συνοδεύονται από ενημερωτικό υλικό.
Το κόστος για την παρακολούθησή τους, το έντυπο με τις συνταγές και το κοκτέιλ που ακολουθεί είναι € 24,40 + ΦΠΑ. Τελική τιμή: € 30.
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής καλέστε στο 2310 888311.