Gourmet News: Pasta italiana!

Η πάστα είναι έρωτας. Μικρή σε τρέλαιναν τα μακαρόνια από τα χεράκια της μαμάς σου. Στα φοιτητικά χρόνια, αλλά και στην εργένικη ζωή, γνώρισες την πιρούνα και την κατσαρόλα και έμαθες να τα μαγειρεύεις. Παινευόσουν για τη μακαρονάδα σου. Δεν είναι δα και αστροφυσική. Όσοι γνωρίζω -φίλοι και γνωστοί- είναι πωρωμένοι με την ιταλική κουζίνα […]

Elle 01 Ιαν. 12
Gourmet News: Pasta italiana!

Η πάστα είναι έρωτας. Μικρή σε τρέλαιναν τα μακαρόνια από τα χεράκια της μαμάς σου. Στα φοιτητικά χρόνια, αλλά και στην εργένικη ζωή, γνώρισες την πιρούνα και την κατσαρόλα και έμαθες να τα μαγειρεύεις. Παινευόσουν για τη μακαρονάδα σου. Δεν είναι δα και αστροφυσική.
Όσοι γνωρίζω -φίλοι και γνωστοί- είναι πωρωμένοι με την ιταλική κουζίνα και κάποιοι πιο ψαγμένοι έχουν ψύχωση με την αυθεντική ιταλική μαγειρική, με τις σαλτσίσιες, τις πορκέτες και όλα αυτά τα ελκυστικά τυριά, αλλαντικά, φρέσκα ζυμαρικά…
Σε πρόσφατο ταξίδι μου στο Μιλάνο μού δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσω αυθεντικές συνταγές και τοπικά προϊόντα. Ενθουσιάστηκα με το δείπνο στο παραδοσιακό μπιστρό Giacomo, τόσο με την ατμόσφαιρα όσο και με την κουζίνα του. Χειροποίητα ζυμαρικά, αλλαντικά σούπερ και πιάτα με σπιτικό άγγιγμα. Δεν θα συνεχίσω να εκθειάζω την κουζίνα του Giacomo, για να μη ζηλεύεις.
Αν όμως σου άνοιξα την όρεξη, τότε το La Pasteria στο Μπουρνάζι θα σου  μεταφέρει κάτι από την ψυχή της ιταλικής κουζίνας με τις καινούριες συνταγές του Έκτορα Μποτρίνι.
Μια γουστόζικη τρατορία με καρό κόκκινα τραπεζομάντιλα, άφθονο ξύλο, καντσονέτες στο cd και ευωδιές γαργαλιστικές από την ανοιχτή κουζίνα. Εκτίμησα τα Αrancini Funghi Porcini που σερβίρουν, ένα πιάτο που δεν συναντάς εύκολα στα μενού των ιταλικών μαγαζιών εντός έδρας.
Πρόκειται για μια τροφαντή κροκέτα, φτιαγμένη από ρύζι και ποικιλία μανιταριών, αρωματισμένη με ντομάτα. Εξαιρετική!
Οι σαλάτες ήταν υπέροχες, όπως η πράσινη με τα μανιτάρια και βινεγκρέτ τρούφας ή με κοτόπουλο, αμύγδαλο και βινεγκρέτ μελιού. Ό,τι πρέπει για να ξορκίσεις τους δαίμονες της δίαιτας που σε κατατρέχουν. Συστήνω να προχωρήσεις δυνατά με πίτσα ενισχυμένη με καπνιστό τυρί scamorza και προσούτο Πάρμας, που με την πρώτη μπουκιά θα σε ταξιδέψει στη γειτονική χώρα. Λεπτή ζύμη τραγανή, καλά υλικά, γεύση στο φουλ.
Φχαριστήθηκα το σπαγκέτι με χωριάτικο λουκάνικο salsiccia, με φρέσκο κολοκύθι και ελαφριά, μεταξένια κρέμα λεμονιού. Mille grazie, σεφ! Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς να γευτείς ολοκληρωμένο μενού μόνο με 12 €. Κλείσε τώρα τον υπολογιστή και τρέχα στην La Pasteria της γειτονιάς σου.

La Pasteria, Κωνσταντινουπόλεως 68, Μπουρνάζι, τηλ.: 210 5775133. 

 

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT