Gourmet News: PURO-Ένα premium ελληνικό απόσταγμα

Στην πρόσφατη έκθεση αποσταγμάτων δοκίμασα το PÚRO, ένα premium ελληνικό απόσταγμα που μόλις κυκλοφόρησε. Πραγματικά, με ενθουσίασε αυτό το σπάνιο και φίνο παλαιωμένο απόσταγμα του Θανάση Καραθάνου. Η ονομασία του προήλθε από τη λέξη «πούρο», με την οποία οι παλιοί Αγραφιώτες τεχνίτες της απόσταξης αποκαλούσαν τον «πόρο», την οπή απ' όπου έσταζε ο αρωματικός ατμός. […]

Elle 12 Ιαν. 12
Gourmet News: PURO-Ένα premium ελληνικό απόσταγμα

Στην πρόσφατη έκθεση αποσταγμάτων δοκίμασα το PÚRO, ένα premium ελληνικό απόσταγμα που μόλις κυκλοφόρησε. Πραγματικά, με ενθουσίασε αυτό το σπάνιο και φίνο παλαιωμένο απόσταγμα του Θανάση Καραθάνου. Η ονομασία του προήλθε από τη λέξη «πούρο», με την οποία οι παλιοί Αγραφιώτες τεχνίτες της απόσταξης αποκαλούσαν τον «πόρο», την οπή απ' όπου έσταζε ο αρωματικός ατμός. Το χρυσαφένιο PÚRO παράγεται από στέμφυλα της ποικιλίας μαύρου μοσχάτου, που καλλιεργείται σε επιλεγμένα αμπελοτόπια της Θεσσαλίας, ώστε οι καρποί να συμπυκνώσουν το πλούσιο αρωματικό δυναμικό τους και να το μεταφέρουν στην «καρδιά» του τσίπουρου που θα παραχθεί. Πίνεται σκέτο ή με λίγο πάγο και συνοδεύει καπνιστές λιχουδιές, ξηρούς καρπούς και φρούτα, γλυκά, σοκολάτες. Σε επιλεγμένες κάβες: Vinifera, Κάβα Δροσιά, Canava, Kylix, Vegera και στο ξενοδοχείο Kazarma Lake Resort στη Λίμνη Πλαστήρα.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT