Η φωτογράφος Μαρία Κοκκίνου θέλει πάντα να αφηγείται μια ιστορία

Οι φωτογραφίες της βρίσκονται σε μερικά από τα μεγαλύτερα περιοδικά της Ευρώπης. Η ίδια, προσγειωμένη διατηρεί αναλλοίωτη την ιδιαίτερη αυτή ρομαντικά σέξι αισθητική που την χαρακτηρίζει από το ξεκίνημα της.

Elle 19 Δεκ. 18
Η φωτογράφος Μαρία Κοκκίνου θέλει πάντα να αφηγείται μια ιστορία

«Στο επίκεντρο της δουλειάς μου είναι η γυναίκα. Αυτή γιορτάζω μέσα από τις λήψεις μου. Τις πολλαπλές της διαστάσεις, τους πολλαπλούς της ρόλους, τα πολλαπλά της πρόσωπα. Γιορτάζω τη γυναικεία ομορφιά, την αισθαντικότητά της, την εσωτερικότητά της. Τη γυναίκα που είναι ταυτόχρονα γήινη και εξωτική. Μέρος του κόσμου και ταυτόχρονα απούσα, εκείνη που μπορεί να ακολουθεί τα εσωτερικά της νήματα και να χαράζει τους δικούς της δρόμους.
Δεν βγάζω φωτογραφίες. Δημιουργώ εικόνες. Κάθε φωτογραφία, για να φτάσει στην τελική της μορφή, περνά μέσα από μια μακρά διαδικασία. Μικρές μικρές τελείες που στο τέλος ενώνονται για να μου δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Κάθε εικόνα μου θέλω να έχει πίσω της ένα στέρεο υπόβαθρο. Είτε φωτογραφίζω μόδα είτε ασχολούμαι με προσωπικά projects, θέλω πάντα να αφηγούμαι μια ιστορία. Αυτή η ιστορία δεν μπορεί να κλειστεί σε μια απλή φωτογραφία».

 

Info: Μπορείτε να μάθετε περισσότερα κάνοντας κλικ στο mariakokkinou.com. Η Μαρία ανεβάζει κάποιες από τις εικόνες της στο Ιnstagram: @marielleko_

*Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο τεύχος Νοεμβρίου στο πλαίσιο του αφιερώματος “30 χρόνια ELLE”.

Ακολουθήστε το ELLE στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

Σχετικά θέματα:

MHT